Άγριος ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου σε βάρος τρανς γυναίκας στη Βραζιλία

Μια τρανς γυναίκα ξυλοκοπήθηκε άγρια μέχρι θανάτου από μια ομάδα τρανσφοβικών κακοποιών που την έσυραν από το σπίτι της και της επιτέθηκαν.

Η κ. Dandara dos Santos, 42 ετών, σύρθηκε από το σπίτι της στο δρόμο με κλωτσιές και γροθιές και ξυλοκοπήθηκε βάναυσα με παπούτσια και μια σανίδα ξύλου μπροστά στους κατοίκους της Fortaleza, της πολιτεία Ceara της Βραζιλίας.

Τα οδυνηρά πλάνα της επίθεσης δείχνουν τη κ. Dandara να εκλιπαρεί τους επιτιθέμενους να της χαρίσουν τη ζωή της, αλλά τα λόγια της πέφτουν στο κενό.

Πεσμένη στο έδαφος, καλυμμένη με το αίμα που τρέχει από διάφορα σημεία του σώματός της, αγωνίζεται να σταθεί, ενώ οι ανάλγητοι κακοποιοί την ανασηκώνουν και την οδηγούν σε ένα δρομάκι, όπου αποτελειώνουν το αηδιαστικό και αποτρόπαιο έργο τους με γέλια και επευφημίες, οδηγώντας την κοπέλα στο θάνατο.

Το άτομο που κρατούσε την κάμερα ακούγεται να λέει στα Πορτογαλικά «θα την σκοτώσουν την γ*****» και γελάει, καθώς οι επιτιθέμενοι χλευάζουν την κοπέλα για την ορμονοθεραπεία και συνεχίζουν τις τρανσφοβικές κι ομοφοβικές προσβολές τους.

Δείτε το βίντεο εδώ

Οι φρικιαστικές σκηνές από το περιστατικό προκάλεσαν την οργή του κόσμου, όταν οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν από την αστυνομία την περασμένη Παρασκευή σε μία προσπάθεια να βρεθούν οι δολοφόνοι.

Ο Επιθεωρητής της αστυνομίας κ. Damasceno, ο οποίος ερευνά το θάνατο της κοπέλας δήλωσε: «Έξι άνθρωποι έχουν εντοπιστεί και το βίντεο έχει βοηθήσει σ’ αυτό. Το βίντεο για πρώτη φορά κυκλοφόρησε μεταξύ των LGBT ομάδων, οι οποίες βοήθησαν αυτή τη διαδικασία. Όταν η αστυνομία άρχισε να κυκλοφορεί το βίντεο φτάσαμε στο σπίτι των δύο από τα άτομα που αναγνωρίστηκαν, αλλά τράπηκαν σε φυγή. Η έρευνα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο κι η αστυνομία βρίσκεται κοντά στη σύλληψη των δολοφόνων».

Η επίθεση έγινε στις 15 Φεβρουαρίου και είναι αποτέλεσμα μιας νέας νοσηρής τάσης που λαμβάνει χώρα στη Βραζιλία, όπου τρανς άτομα στοχοποιούνται συστηματικά.

Σύμφωνα με Trans Network της Βραζιλίας, η κ. Dandara ήταν το 5ο θύμα δολοφονίας για τον μήνα Φεβρουάριο.

Η κυβέρνηση της Ceará δήλωσε ότι καταδικάζει το περιστατικό και προειδοποίησε, ότι οι επιτιθέμενοι θα τιμωρηθούν.

«Η κυβέρνηση της Ceara καταδικάζει απόλυτα τις πράξεις βίας και μισαλλοδοξίας, όπως αυτό που συνέβη εναντίον της κ. Dandara dos Santos, που σκοτώθηκε από άγριο ξυλοδαρμό. Ενημερώνουμε, ότι η όλη κρατική μηχανή Δημόσιας Ασφάλειας κινητοποιείται για τη διερεύνηση του εγκλήματος κι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν .

Η κυβέρνηση πιστεύει και στηρίζει, μέσω του πλαισίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και σε συμφωνία με το Γραφείο του Διοικητή και τις τρέχουσες δημόσιες πολιτικές, ότι ο πλουραλισμός, η ποικιλομορφία κι η ανοχή αποτελούν θεμελιώδεις αξίες για τη δημοκρατία. Σύμφωνα με τις παραινέσεις των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιβεβαιώνουμε την επιλογή μας για την ανθρώπινη ζωή.»

Πηγή antivirus

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...