LGBT προορισμός καλοκαίρι 2017: Μαδρίτη

Η Μαδρίτη, πρωτεύουσα της Ισπανίας, φέτος το καλοκαίρι χορεύει ξέφρενα στους ρυθμούς του World Pride 2017 που πραγματοποιείται στην πόλη από τις 23 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου. Βέβαια, χάρη στην διοργάνωση που οι Ισπανοί ξέρουν πολύ καλά να αξιοποιήσουν, όπως χρόνια τώρα αξιοποιούν τουριστικά το δικό τους Madrid Pride με μερικά εκατομμύρια επισκέπτες σε αυτό, αναμένεται οι LGBT εκδηλώσεις να συνεχιστούν κατά την διάρκεια όλου του καλοκαιριού. Οπότε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, αναζητήστε εισιτήρια, από αυτά που έχουν δηλαδή απομείνει!

Η Μαδρίτη με πληθυσμό 3,3 εκατομμύρια στην πόλη και 6,5 εκατομμύρια στην ευρύτερη μητροπολιτική της περιοχή, είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, περισσότερο Ισπανική από την πιο Ευρωπαϊκή Βαρκελώνη, πιο παραδοσιακή και βασιλική αλλά εξίσου κοσμοπολίτικη.

Μετά την πτώση της δικτατορίας του Φράνκο, στα τέλη της δεκαετίας του '70, στην Μαδρίτη εμφανίστηκε το λεγόμενο "Μαδριλένικο κίνημα των καλλιτεχνών", μέλος του οποίου ήταν και το "φαινόμενο" Αλμοδοβάρ. Το κίνημα αυτό έφερε την σεξουαλική απελευθέρωση και γρήγορα βήματα στην ισότητα κάθε καταπιεσμένης κοινωνικής ομάδας, με αποτέλεσμα σήμερα η Μαδρίτη να θεωρείται μία από τις πιο φιλικές LGBT πόλεις του κόσμου.  

Η γκέι γειτονιά, η Chueca, μια από τις πιο κεντρικές περιοχές της πόλης, προσφέρει πλήθος επιλογών για όλα τα γούστα. 

Εδώ θα βρείτε χάρτη με όλα τα γκέι στέκια, μπαρ, σάουνες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης και εδώ τον χάρτη της Chueca. Οι λεσβίες δεν πρέπει να παραλείψουν να επισκεφτούν τα Fulanita de TalEscape και Truco.

Οι επόμενες LGBT εκδηλώσεις που έχουν επίσημα ανακοινωθεί είναι οι παρακάτω:

  1. Union Cup 2017 Madrid, το gay friendly rugby πρωτάθλημα, από τις 28  έως 30 Απριλίου 2017. Η σελίδα της εκδήλωσης στο facebook εδώ
  2. WorldPride Madrid 2017, από τις 23 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2017. Για το πρόγραμμα του Pride επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του και την σελίδα του στο facebook. 
  3. IX Juegos del Orgullo, τα ετήσια LGBT αθλήματα της πόλης, από τις 23 έως και τις 25 Ιουνίου 2017, με πρωταθήματα κολύμβησης, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ, κ.ά. 
  4. Mad.Bear 2017, η ετήσια διεθνής συνάντηση για Bears και όσους τους θαυμάζουν, από τις 4 έως και τις 11 Δεκεμβρίου 2017. 

Πέρα από τα παραπάνω, η πόλη προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες στα στενάκια και τα παραδοσιακά μαγαζιά της, στα πάρκα και βέβαια στα υπέροχα αξιοθέατα και μουσεία της. Τα παρακάτω μην τα χάσετε για κανέναν λόγο:

Όποιος περάσει από την Μαδρίτη και δεν επισκεφθεί το Prado, είναι σαν να πάει στο Παρίσι και να μην πάει στο Λούβρο. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου, γιατί διαθέτει τη σημαντικότερη και πλουσιότερη συλλογή ισπανικής ζωγραφικής με 8600 πίνακες κυρίως αναγέννησης και μπαρόκ. Τα ονόματα των ζωγράφων και μόνο προκαλούν δέος: Βελάσκεθ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Καραβάτζιο, Ραφαέλ, Τιτσιάνο, Ρέμπραντ, Ρούμπενς και πολλοί άλλοι εξίσου διακεκριμένοι δημιουργοί.
Είναι ένα Μουσείο σύγχρονης τέχνης της Μαδρίτης. Ονομάζεται έτσι προς τιμήν της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας. Στο Μουσείο εκτίθενται έργα καλλιτεχνών κυρίως του 20ού αιώνα. Το σπουδαιότερο και διασημότερο έκθεμα του Μουσείου είναι η περίφημη Γκουέρνικα του Πικάσο. Υπάρχουν επίσης σπουδαία έργα των Χούλιο Γκονζάλεθ, Μιρό, Νταλί και άλλων.
To παλιό βασιλικό παλάτι έχει 2.800 και καταλαμβάνει 135.000τμ. Αυτά τα νούμερα το κατατάσσουν στο μεγαλύτερο παλάτι της Δυτικής Ευρώπης. Είναι εντυπωσιακότερο από τις Γαλλικές Βερσαλίες καθώς διατηρεί τα περιεχόμενά του ανέπαφα, πράγμα που δεν συμβαίνει με τις Βερσαλίες που ως γνωστόν κατακάηκαν κατά την Γαλλική επανάσταση.
  • Οι πλατείες της πόλης
    H Μαδρίτη έχει όμορφες πλατείες που όταν ο καιρός είναι καλός ο κόσμος κάθεται στα εξωτερικά τραπεζάκια για τον καφέ του.
Plaza Mayor
Η πιο διάσημη πλατεία της Μαδρίτης. Αξίζει να πάτε βόλτα και να απολαύσετε τον καφέ σας σε σε μια από τις πολλές καφετέριες της πλατείας.
Plaza Colon 
 Η δεύτερη πιο γνωστή πλατεία της Μαδρίτης είναι η πλατεία του Κολόμβου, με το άγαλμά του, το μνημείο ανακάλυψης της Αμερικής και την γιγαντιάια Ισπανική σημαία να ανεμίζει από πάνω του. Εκεί βρίσκεται η Calle Serano, με τα καλύτερα αλλά και ακριβότερα καταστήματα της Μαδρίτης.
Puerta del Sol
Το σημείο μηδέν της Ισπανίας. Από εδώ ξεκινάνε όλες οι χιλιομετρικές αποστάσεις της Ισπανίας. Ακόμα μια όμορφη πλατεία με το άγαλμα της αρκούδας με το δέντρο, σύμβολο της πόλης. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ρόφημα σοκολάτας στο "La Mallorquina". Ισως η καλύτερη σοκολάτα του κόσμου!
Τεράστιο και πανέμορφο πάρκο. Ότι πρέπει για να χαλαρώσετε και να κάνετε τη βόλτα σας! Βγάλτε μερικές φωτογραφίες στη λίμνη και φυσικά στο Palacio de Cristal που βρίσκεται εκεί.
Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως το ισπανικό Μοναστηράκι!! Εδώ κάθε Κυριακή γίνεται ένα τεράστιο παζάρι και θα βρείτε κάθε λογής αντικείμενα καινούρια και μεταχειρισμένα. Είναι πλέον σήμα κατατεθέν της πόλης και αγαπημένος προορισμός των τουριστών αλλά και των Μαδριλένων, ιδιαίτερα στις αργίες.
... και να περάσετε υπέροχα...

 

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...