Συζήτηση στο AMOQA: Φεμινισμός και Πειραματική Γραφή

Στην συνάντηση αυτή το Queer Ink συζητάει με την ποιήτρια Δήμητρα Ιωάννου για την σχέση φεμινισμού και πειραματικής γραφής.

Η Δήμητρα Ιωάννου είναι ποιήτρια, επιμελήτρια της λογοτεχνικής/εικαστικής πλατφόρμας «a glimpse of» και των σεμιναρίων πειραματικής γραφής «the text lab». Θα παρουσιάσει το έργο ορισμένων εμβληματικών φεμινιστριών συγγραφέων από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα. Θα δούμε πώς χρησιμοποίησαν συνειδητά τους πειραματισμούς στη γραφή για να δημιουργήσουν ριζοσπαστικά έργα που ξεπερνούν τα όρια της «έκφρασης» για να γίνουν πολιτικές οραμάτων, λυρικά μανιφέστο, μεταμορφωτικά κείμενα που επινοούν νέους τρόπους να είμαστε, να παρατηρούμε, να μιλάμε. Επαναλαμβανόμενα mantras, λογοκλοπές και οικειοποιήσεις, ανάμεσα σε άλλες τεχνικές, επιστρατεύονται για να δημιουργηθούν φεμινιστικά έπη, πολυφωνικές αφηγήσεις, ανυπάκουες, διεγερτικές ποιητικές.

To Queer Ink υποστηρίζεται από το START-Create Cultural Change, ένα πρόγραμμα του ιδρύματος Robert Bosch που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων της Γερμανίας.

AMOQA, Εριγόνης 3, την Πέμπτη, 4 Μαίου 2017, στις 19.00

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...