Η Μάργκαρετ Άτγουντ στην Αθήνα

Η Μάργκαρετ Άτγουντ στην Αθήνα

Η βραβευμένη με BOOKER Καναδή συγγραφέας θα βρίσκεται στην Αθήνα για 3 μοναδικές συναντήσεις με το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Καλεσμένη των Εκδόσεων Ψυχογιός, της Πρεσβείας του Καναδά και του Megaron Plus, η ανατρεπτική παγκοσμίου φήμης συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον έγκριτο δημοσιογράφο Θανάση Λάλα για τις "Δυστοπίες και την ελληνική επιρροή πάνω σε αυτές", την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα Δ. Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus.

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στις 13:00, οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να την συναντήσουν στο Public στο Σύνταγμα, όπου θα παραστεί για να υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Και τέλος, το απόγευμα της ίδια ημέρας στις 7μ.μ. και με την ιδιότητα της επίτιμης διδάκτορος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα δώσει διάλεξη με τίτλο: The sybil in the bottle: greek mythology in my work. (Η ιέρεια στο μπουκάλι: η ελληνική μυθολογία στη δουλειά μου).

Μάργκαρετ Άτγουντ
Η ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΑΤΓΟΥΝΤ γεννήθηκε στην Οτάβα του Καναδά το 1939 και μεγάλωσε στο βόρειο Οντάριο, το Κεμπέκ και το Τορόντο. Σπούδασε στο Κολέγιο Βικτόρια του Πανεπιστημίου του Τορόντο και απέκτησε μεταπτυχιακό από το Κολέγιο Ράντκλιφ. Έχει γράψει περισσότερα από 40 μυθιστορήματα, ποιήματα, παιδικά βιβλία και δοκίμια. Κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας έχει βρεθεί υποψήφια ή έχει τιμηθεί με αμέτρητα βραβεία στον Καναδά και στο εξωτερικό, όπως το βραβείο Premio Mondello (1997), το Commonwealth (1987, 1994), το Booker (1989, 1996, 2000, 2003, 2005, 2007), και το Orange (2001, 2004). Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες πεζογράφους και κριτικούς του Καναδά. Σήμερα ζει στο Τορόντο με το σύντροφο της, το συγγραφέα Γκρέιμι Γκίμπσον. Το μυθιστόρημα ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελεί το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της ομότιτλης σειράς. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα δύο πρώτα βιβλία, ΟΡΥΞ ΚΑΙ ΚΡΕΪΚ και Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ, καθώς και το βραβευμένο με το Booker 2000 μυθιστόρημά της Ο ΤΥΦΛΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...