BLASTED – ΕΡΕΙΠΙΑ στο Θέατρο Πορεία

Sarah Kane
BLASTED – ΕΡΕΙΠΙΑ

Από 1η Οκτωβρίου
επαναλαμβάνεται η περυσινή θεατρική επιτυχία
για 28 παραστάσεις

Ας ηχήσει η καμπάνα που ακόμα ηχεί
Η τελειότης τελείως απατηλή
Στα πάντα υπάρχει μια ρωγμή
Ρωγμή που αφήνει φως να μπει

Leonard Cohen, “Anthem”,
απόδοση: Δημήτρης Τάρλοου

Έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα για την Sarah Kane παγκοσμίως. Στην συνείδηση μεγάλης μερίδας κοινού αλλά και κριτικών, έχει ταυτισθεί την φρίκη που προκαλεί η ανεξέλεγκτη και παράλογη βία.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να διαψεύσω τους φόβους όλων. Η μεγαλειώδης βία που κατοικεί εντός μας, δεν είναι παρά η θρυαλλίδα της τεράστιας έκρηξης που θα συμβεί και θα δημιουργήσει την ρωγμή από την οποία το θεϊκό φως θα μπει. Βασανίστηκα για την ερμηνεία της πολύσημης λέξης Blasted: κατέληξα στην λέξη Ερείπια, για να αποδώσω, (όσο γίνεται), το αποτέλεσμα της έκρηξης, καθώς αυτή είναι και το κομβικό σημείο του έργου. Η ρεαλιστική αφήγηση κατακρημνίζεται για να δώσει τη θέση της σε έναν διεσταλμένο χώρο και χρόνο που μοιάζουν απίστευτοι, όμως είναι η μόνη αληθινή πραγματικότητα.

Καλούμαστε να αποδεχθούμε το ανείπωτο για να γίνουμε τελικά κοινωνοί της μεγάλης Αγάπης που αναστηλώνει το μόνo και μέγα νόημα της ύπαρξης. H Kane στα 23 της γράφει το πρώτο από τα 5 έργα της με διαλόγους κοφτερούς, ζωντανούς και με χιούμορ! (κάτι που πολύ συχνά παραλείπεται επί τούτου ή από άγνοια), διαλόγους που θα ζήλευαν μάστορες του θεατρικού λόγου. Η ωμή ποίηση της, με σαφή Σαιξπηρική καταγωγή, με προκαλεί να αντιμετωπίσω το αδυσώπητο έργο της ως αυτό που είναι: ένα Έργο Τέχνης.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά-Κουστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλης Αφολάνιο

Info
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69 - Πλατεία Βικτωρίας Τηλ. 210.8210991 & 210.8210082, www.poreiatheatre.com

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
τον Οκτώβριο: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21.00,
τον Νοέμβριο: 1/11, 2/11, 7/11, 8/11 και 9/11 στις 21:00

Tιμές και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21.00

Κανονικό 15€, Φοιτητικό, Νεανικό (κάτω των 22), Ανέργων: 10€ Διάρκεια: 105 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...