Και το εναλλακτικό Pride της Αθήνας, αύριο, 6 Μαΐου 2017!

Μετά την δημοσίευση της ανακοίνωσης δύο Pride στην Θεσσαλονίκη, μας έρχεται, καθυστερημένα λίγο, και η ανακοίνωση του εναλλακτικού Pride της Αθήνας, αύριο, 6 Μαΐου 2017, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Θησείου, πίσω απ'το μνημείο του ολοκαυτώματος, από τις 18.30...

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Κάποιες έχουμε όνειρο ένα εναλλακτικό Pride.

Που δε θα είναι μόνο για γκέι άντρες. Που δε θα είναι μονο για gym έλληνες γκέι άντρες. Που δε θα είναι μόνο για άντρες. Ή για το στανταράκι άρμα ή για το Shark ή για κυβερνητικές υποσχέσεις που δίνονται με το ζόρι και μισές.

Που δε θα ξεχνάει τα τρανς άτομα, τις λεσβίες, τα μπάι άτομα, τα άφυλα άτομα, τα genderqueer άτομα, τα άτομα που δεν το'χουν βρει ακόμα. Τις και τους μονογονείς. Τα παιδιά που ανακαλύψαμε για πρώτη φορά γκέι και τρανς και λεσβίες να ανοίγουν τις ψυχές τους στο youtube και κλάψαμε από ευγνωμοσύνη που δεν είμαστε μόνες. Τις ανάπηρες lgbt, τις μετανάστριες lgbt που νιώθουν διπλή και τριπλή απομόνωση.

Καμιά φορά ξεχνάμε ότι η σεξουαλικότητα δεν είναι μόνο αγόρι συν κορίτσι ίσον γάμος. Ξεχνάμε ότι μόνο και μόνο επειδή τα φύλα παρουσιάζονται σαν δυο πόλοι, δεν υποχρεούμαστε να χωρέσουμε με το ζόρι στο κουτάκι. Ξεχνάμε ότι δε χρειάζεσαι συγκεκριμένη εξωτερική εμφάνιση, κιλά, χρώμα δέρματος, φράγκα, για να αξίζεις αγάπη και προσοχή.

Εμείς θέλουμε να τα βάλουμε κάτω, να τα συζητήσουμε, να πλησιάσουμε η μία τ@ άλλ@ και όλες να εκφράσουμε γνώμη. Έχει ξαναγίνει, έχει γίνει ξανά και ξανά, χρειάζεται να του δώσεις μια ευκαιρία μόνο.

Να μπορέσουμε να βρεθούμε μαζί κάπου που η λέξη λεσβία. η λέξη γκέι, η λέξη τρανς να μη συνοδεύονται από γκριμάτσες αηδίας, πειρακτικά γελάκια, συγκατάβαση. Κάπου που οι εμπειρίες είναι λίγο πολύ κοινές και γίνονται δεκτές χωρίς δυσπιστία, γιατί όλες έχουμε λίγο πολύ βρεθεί εκεί. Μας χρειάζεται να νιώθουμε κανονικές και ότι οι ζωές μας και τα βιώματά μας αξίζουν, δεν είναι χειρότερα, δεν είναι για πέταμα. Γιατί πολιτική δεν είναι καθαρεύουσα και θεωρητικολογία, πολιτική είναι τα σώματά μας, οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας.

Σας καλούμε το ερχόμενο Σάββατο να βρεθούμε απο κοντά 200, 300 όσες νιώθουμε να ασφυκτιούμε στην "κανονικότητα" που όλοι οι άλλοι έχουνε και κανένας δε θέλει να μας δώσει λίγη.

Να συζητήσουμε για ένα πράιντ μικρό ή μεγαλύτερο ή χαμηλών τόνων ή διεκδικητικό, αλλά όμως που να μας χωράει όλες. Να μας χωράει και να μιλάει για το ζουμί. Όχι για αερολογίες τύπου "Είναι θέμα παιδείας" σαν το φετινό Athens Pride. Αλλά για αληθινά άγχη και ανησυχίες και λύσεις, αν μπορούμε να φιλιόμαστε με τις συντρόφους μας στο δημόσιο χώρο, αν υποχρεούμαστε να δεχόμαστε την υποτίμηση και την κακοποιητική γλώσσα των ΜΜΕ, πόσους φίλους χάνεις και πόσους κερδίζεις αν κάνεις coming out. Δεν είναι θέμα "παιδείας" των άλλων το αν μας σέβονται. Το lgbtqqi είναι θέμα κάβλας, και συναισθημάτων, και επιβίωσης και διεκδίκησης, είναι οι ζωές μας.

Εμείς θέλουμε να είμαστε εκεί, να ανταλλάξουμε ιδέες και τρυφερότητα και αλληλεγγύη, και πόνι και χαριτωμένα emoji, και να ενωθούνε οι σπίθες μας σε μικρές και μεγαλύτερες φωτίτσες και να δούμε αν γίνεται ένα πράιντ που να είναι λίγο πιο κοντά στη φάση μας. Εσύ θα είσαι μαζί μας;

υπογραφή
queer άνθρωπες"

Η σελίδα της εκδήλωσης στο facebook

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...