Αντιφασιστική Δράση κατά της Σεξιστικής Βίας (Γκάζι, 12/5/17)

Οι οργανώσεις Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ & Πολύχρωμο Σχολείο καλούν τις ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητες σε κοινή δράση δρόμου την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 18:30 στην πλατεία στο Γκάζι.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται:

"Με αφορμή μια σειρά φασιστικών προκλήσεων και σεξιστικών επιθέσεων, με πιο πρόσφατη αυτή στο Γκάζι στις 24 Μαρτίου 2017, όπου λεσβία δέχτηκε λεκτική επίθεση και τραμπουκισμό από 3 άτομα που στη συνέχεια κάλεσαν “τους φίλους τους”, κάνουμε μια προσπάθεια, ώστε να δοθεί απάντηση στα κρούσματα σεξιστικής βίας μιας ολόκληρης προηγούμενης περιόδου, να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε κόσμο ενάντια σε τέτοια φαινόμενα αλλά και να συμβάλουμε σε μια κατεύθυνση αντιρατσιστική και αντιφασιστική που μπορεί να συνδέεται με γενικότερα ζητήματα που σχετίζονται με τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουμε.

Δε θέλουμε το Γκάζι, όπου λειτουργούν πολλά LGBT-friendly μαγαζιά να γίνει στέκι και στόχος για τους φασίστες. Θέλουμε να κυκλοφορούμε ξέγνοιαστα και πιστεύουμε ότι σε αυτό μπορούμε να έχουμε στο πλευρό μας την αντιφασιστική πλειοψηφία του κόσμου".

Θα είμαστε όλα εκεί!

Η σελίδα της εκδήλωσης στο facebook.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...