Σήμερα η εκπομπή «360°» στον Alpha ασχολείται με τη ταυτότητα φύλου και σεξουαλικότητα

Σήμερα στην εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου «360°» από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στις 23.50, θα δούμε έναν αστυνομικό, ένας εκπαιδευτικό, ένα διεμφυλικό φοιτητή και τη μητέρα ενός τρανς αγοριού να μιλούν για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους που προκύπτουν από την ταυτότητα φύλου τους και τα κοινωνικά στερεότυπα σχετικά. 

Το δελτίο τύπου της εκπομπής αναφέρει:

"Tαυτότητα φύλου και σεξουαλικότητα…
Πριν από λίγες ημέρες, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε για πρώτη φορά σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Με βάση αυτό το νομοσχέδιο, ένα άτομο θα μπορεί πια να αλλάζει τα χαρτιά του και να καταγράφεται, όχι με το φύλο που γεννήθηκε, αλλά με το φύλο που ο ίδιος προσδιορίζει για τον εαυτό του.
Στο τέλος του 2015, το Κοινοβούλιο ψήφισε τον νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.
Η ανάγκη κατάθεσης αυτών των νομοσχεδίων προκύπτει από πολλά και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, ή διεμφυλικά άτομα, στην ελληνική κοινωνία. Το ερώτημα είναι αν η κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχτεί αυτές τις αλλαγές.
Ένας αστυνομικός, ένας εκπαιδευτικός, ένας διεμφυλικός φοιτητής και η μητέρα ενός τρανς αγοριού μιλούν στη Σοφία Παπαϊωάννου και την εκπομπή «360°» για την ταυτότητά τους, τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τις ελπίδες τους".
Ακολουθεί το τρέιλερ της εκπομπής

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...