Είναι ένα σύστημα πρακτικών, επιστημονικά διατυπωμένο, το οποίο βοηθά στο να συνειδητοποιήσει ο άνθρωπος, το εσωτερικό δυναμικό του και έτσι να ζήσει μία ζωή με νόημα και αξία. Αφυπνίζει τη δημιουργικότητα πoυ βρίσκεται σε αδράνεια και σταδιακά οδηγεί σε μία ζωή γεμάτη υγεία, ικανοποίηση, εσωτερική γαλήνη, αυτοκυριαρχία, εμπιστοσύνη και ακεραιότητα.

H Γιόγκα δεν είναι θρησκεία αλλά μία επιστήμη εφαρμοσμένων τεχνικών συμβατή με όλες τις πεποιθήσεις. Το φιλοσοφικό της υπόβαθρο αντανακλά την συμπαντική αλήθεια, η οποία ενυπάρχει στις κυριότερες παραδόσεις.

Οι πρακτικές της γιόγκα επιλέγονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε μαθητή. Ξεκινούν εναρμονίζοντας τις ανισορροπίες του σώματος και του νου, δια μέσου μίας σειράς από ήπιες, αλλά και αποτελεσματικές τεχνικές, που εξαγνίζουν και ενεργοποιούν τα διάφορα συστήματα του σώματος, όπως το ενδοκρινικό, το συμπαθητικό και παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το μυο-σκελετικό, το κυκλοφορικό και το πεπτικό σύστημα.

Η γιόγκα επίσης επιδρά στο νου και στο ενεργειακό σύστημα του σώματος μέσω απλών αναπνευστικών ασκήσεων, οι οποίες απελευθερώνουν και εξισορροπούν την ενεργειακή ροή. Όταν το ενεργειακό σύστημα βρίσκεται σε αρμονία, τότε η υγεία βελτιώνεται και ο άνθρωπος αισθάνεται ευεξία. Η συνηθισμένη ταραχή που επικρατεί στο νου καταλαγιάζει και επέρχεται ηρεμία. Οι τεχνικές διαλογισμού και χαλάρωσης οδηγούν σε μία τέτοια κατάσταση του νου, όπου η αντίληψη της ζωής αλλάζει και αποκτούμε περισσότερο έλεγχο, ηρεμία και δυναμισμό.

Προχωρώντας στη γιόγκα, όχι μόνο θα νοιώθετε υγιέστεροι στο σώμα και στο νου, αλλά θα μαθαίνετε ακόμη πώς να διαχειρίζεστε και να μετασχηματίζετε το άγχος. Θα πλησιάζετε πιο κοντά στο ιδανικό της ευτυχίας και της ειρήνης και οι σχέσεις σας και η σταδιοδρομία σας θα μεταμορφώνονται με θετικό τρόπο. Όταν διευρύνεται η επίγνωση του εαυτού, τότε μπορεί κανείς να κατανοεί την θετική πλευρά των άλλων και να είναι ανεκτικός και υπομονετικός έναντι των περιορισμών και αδυναμιών που αντιλαμβάνεται. Αποκτά σιγουριά για τις ικανότητές του και η συμπεριφορά του προς τους άλλους χαρακτηρίζεται από συμπόνια και κατανόηση. Ζει την κάθε στιγμή της ζωής με πληρότητα, καθώς δέχεται και συνειδητοποιεί την αληθινή ουσία των πραγμάτων.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...