Έφυγε η Ευαγγελία Βλάμη

Χθες το βράδυ έγινε γνωστή η είδηση ότι έφυγε από κοντά μας μια σπουδαία προσωπικότητα του φεμινιστικού λεσβιακού ακτιβισμού στην Ελλάδα με περισσότερα από 40 χρόνια δράσης υπέρ των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων.

Πρόκειται για την Ευαγγελία Βλάμη. Η Ευαγγελία, ιδρυτικό μέλος της ΟΛΚΕ, ήταν η πρώτη λεσβία που τέλεσε πολιτικό γάμο  στην Τήλο το 2008. Ενέπνευσε με τη μαχητικότητά της και άφησε τη σφραγίδα της στον αγώνα για ίσα δικαιώματα για όλους στην χώρα μας.

Αποχαιρετιστήριες αναρτήσεις ανεβάζουν λίγο λίγο, όλοι όσοι βρέθηκαν κοντά της.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έγραψε, χθες το βράδυ, αργά, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: " Με απέραντη οδύνη και αγάπη είμαι υποχρεωμένος ν ανακοινώσω προς θεούς κι ανθρώπους πως η μεγάλη η δυνατή η τρυφερή η αποφασισμένη καρδιά τη φεμινίστριας λεσβίας ακτιβίστριας Ευαγγελίας Βλάμη δεν χτυπάει πιά. Για 4 δεκαετίες η Βαγγελιώ με τους αγώνες, τη συντροφιά, τη συμμετοχή, τη γλώσσα και την τρυφερότητά της άλλαξε τη ζωή μας Το θάρρος, η ψυχάρα η τόλμη και η αγάπη της προς όλες μας θα είναι πάντα μαζί μας. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ!"

Η δική μας Μαρία Κατσικαδάκου έγραψε: "Έχει παραγίνει η κατάσταση με τον καρκίνο. Άλλη φίλη παλεύει και μια ακόμα φίλη έφυγε. Μόλις 55 ετών! Δεν ήμασταν ποτέ κολλητές αλλά την γνώριζα καλά και δεν ταυτίζονταν πάντα οι απόψεις μας άλλα, αχ αυτά τα καλοκαίρια στην Ερεσσό, οι δράσεις στην Αθήνα, ο καθόλα καθαρός αγνός ακτιβισμός της, η μπουτσίλα της (που εκτιμάω πολύ). Μια γυναικά δυναμική με θάρρος! Εύχομαι να υπάρχει έστω μια διαφορετική συνέχεια στο ταξίδι όταν φεύγεις από αυτόν τον κόσμο, όπως εύχομαι όταν μια τέτοια δυναμική γυναίκα λεσβία ακτιβίστρια φεύγει από εδώ, να έρχονται άλλες καινούργιες να γεννιούνται. Είναι ο κόσμος φτωχότερος χωρίς αυτές και τις χρειαζόμαστε! Λυπήθηκα πάρα πάρα πάρα πολύ για τον θάνατο της Ευαγγελίας Βλάμη! Καλό Ταξίδι!"

Αποχαιρετάμε και εμείς την Ευαγγελία Βλάμη με τα λόγια μιας φίλης της:

Ήταν τιμή μου που σε γνώρισα... Άνοιξες τον δρόμο, τώρα εμείς πρέπει να τον διασχίσουμε..καλό σου ταξίδι

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...