Αρωματοθεραπεία

Η καταγεγραμμένη ιστορία της χρήσης των αιθέριων ελαίων ξεκινά από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων, οι οποίοι αναγνώρισαν τις ιδιότητες των αρωματικών φυτών, και ανακάλυψαν μεθόδους απόσταξης των ελαίων από τα φυτά για να τα χρησιμοποιήσουν σε αρώματα, στη μαγειρική, για την παρασκευή αλοιφών και για την ταρίχευση των νεκρών τους.

Κάθε αιθέριο έλαιο έχει τις δικές του θεραπευτικές ιδιότητες οι οποίες αποδείχτηκαν με τη χρήση διά μέσου των αιώνων, από τους αρχαίους Αιγυπτίους στους αρχαίους Ελληνες, στους Αραβες, μετά μέσω της Κίνας και της Ινδίας, και στη συνέχεια ήρθαν και στην Ευρώπη.

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση ενός μεγάλου φάσματος αδιαθεσιών, συμπεριλαμβανομένων και των πρώτων βοηθειών, των κοινών μικροαδιαθεσιών, των ασθενειών που σχετίζονται με το στρες και των προβλημάτων του δέρματος. Έχουν μεγάλη αξία για τη φροντίδα του δέρματος, όχι απλώς για καλλωπιστικούς σκοπούς, αλλά και για να βοηθήσουν σε προβλήματα όπως: ακμή, έκζεμα, δερματίτιδα, ραγάδες και σπασμένες φλέβες. Χημικά αντίγραφα των αρωμάτων των αιθέριων ελαίων χρησιμοποιούνται ευρύτατα στα καλλυντικά του εμπορίου και την αρωματοποιία, επειδή είναι πολύ φτηνότερα. Ωστόσο αυτά δεν έχουν καμία από τις θεραπευτικές ιδιότητες ενός αγνού αιθέριου ελαίου, και μπορεί να είναι καταστρεπτικά αν χρησιμοποιηθούν σε θεραπευτική δοσολογία.

Ενας αρωματοθεραπευτής θα χρησιμοποιήσει τα αιθέρια έλαια ως τμήμα ενός ολιστικού προγράμματος θεραπείας. Η διατροφή, ο τρόπος ζωής, το ψυχολογικό στρες κλπ θα ληφθούν υπόψη όταν επιλέγονται τα κατάλληλα έλαια που ταιριάζουν στο άτομο. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορούν να προταθούν καθαριστικές δίαιτες και ασκήσεις για να επιταχύνουν την θεραπεία και την ανακούφιση και υποβοηθήσουν στην εξαφάνιση των τοξινών. Παρόλο που τα έλαια που προτείνουμε θα βοηθήσουν σε περιπτώσεις κοινών αδιαθεσιών και μικροαδιαθεσιών, είναι προφανές ότι αυτά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις συμβουλές και την θεραπευτική αγωγή ενός ειδικού σε περιπτώσεις που η ασθένεια είναι πιο επίμονη ή πιο σοβαρή.

Εφαρμογές αιθέριων ελαίων

  • Μασάζ
  • Σάουνα
  • Εισπνοές
  • Μπάνια
  • Κομπρέσες
  • Αρωματισμός δωματίου
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...