Το Amoqa σας προσκαλεί σε μια σειρά εκδηλώσεων (18, 20 και 21/5/17)

Σειρά εκδηλώσεων ανακοίνωσε το AMOQA (Εριγονής 3) για τις επόμενες ημέρες. Το δετίο τύπου αναφέρει:
Στις 18 Μαίου στις 18:00 εργαστηριο Get cliterate! ελάτε να μιλήσουμε για τις κλειτορίδες με τ@ Αmina! Στο χώρο του AMOQA φιλοξενείται και η εγκατάσταση
Glittoris - Clitoris that glitter

Η έκθεση εξερευνά τον ακτιβισμό και την τέχνη του μουνιού (cunt art), ενώ επικεντρώνεται στην νεώτερη αδελφική τέχνη της κλειτορίδας (Clit Art).
 H Αμίνα χρησιμοποιεί το χιούμορ, την υπερβολή και την ιατρική γνώση για να συνεχίσει ή να ξεκινήσει τη συζήτηση για το ποια σωματικά όργανα επιτρέπεται να ειδωθούν ή να μιλήσουμε για αυτά ε
στιάζοντας σε τμήματα της ανατομίας του αιδοίου που υποτάσσονται αυστηρά στην παραγωγή της ευχαρίστησης και επαναδιατυπώνει ή αναπαράγει την ηθική ή ανατομική ορολογία που σχετίζεται με αυτά τα σώματα και τα μέρη τους. Το συνοδευτικό εργαστήριο (ΠΕΜΠΤΗ στις 18:00) ασχολείται με τη σεξουαλική εκπαίδευση (κλειτοριδίαση) με εργαλείο την τέχνη ως μέσο ενημέρωσης, εμπλοκής και συμμετοχής των αιδοίων και όλων των άλλων οργάνων.

Την ίδια μέρα στις 20:00 θα προβληθεί στον χώρο του AMOQA η ταινία από τον σκηνοθέτη Raoul Peck «I am not your negro».

Σε αυτή την ταινία ο Peck οραματίζεται το βιβλίο του James Baldwin που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ - μια ριζοσπαστική αφήγηση σχετικά με τη φυλή στην Αμερική. Από τις σημειώσεις του James Baldwin σχετικά με τις ζωές και τις δολοφονίες του Medgar Evers, του Malcolm X και του Martin Luther King Jr διερευνά και φέρει μια νέα και ριζοσπαστική προοπτική στην τρέχουσα φυλετική αφήγηση στην Αμερική. Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους.

Μετά την προβολή μείνετε μαζί μας να γιορτάσουμε την μέρα των Μουσείων στο AMOQA το Αθηναικό Μουσείο Κουήρ Τεχνών!
 
 

Στις 20 Μαΐου στις 20:00 Political Fatties zine launch

Ακριβώς έναν χρόνο πριν, τέσσερις feminine-presenting χοντρέλες συναντήθηκαν και οργάνωσαν ένα πάνελ για το πάχος και την χοντροφοβία στην Ελλάδα και την Ολλανδία. Σε μια ιστορική (ήταν όντως!) σύναξη χοντρών ανθρώπων, μιλήσαμε αναπολογητικά και παθιασμένα για το πάχος και την σεξουαλικότητα, για το τι σημαίνει να είσαι μαύρ@ και χοντρ@, πώς οι οικογένειές μας αντιμετωπίζουν τα χοντρά μας σώματα και για το ίδιο το πάχος ως πολιτική ταυτότητα. Έναν χρόνο αργότερα το Queer Ink εκδίδει ένα ζιν με αυτές τις τοποθετήσεις και το προσφέρει στον κόσμο στις 20 Μαΐου. Ελάτε, λοιπόν να το διαβάσετε και να συμμετέχετε σε ένα fatbulous σουαρέ!

Καλωσορίζουμε ιδιαιτέρως και με προτεραιότητα τα χοντρά άτομα, ξέρετε ποι@ είστε!
Ως highlight της βραδιάς οι Πολιτικά Χοντρέλες θα παρουσιάσουν μια περφόρμανς και μαζί με τα συμμετέχοντα άτομα θα καταρρίψουν χοντροφοβικούς μύθους αλλά και θα συζητήσουν γιατί χρειαζόμαστε τον χοντρακτιβισμό. Θα υπάρχει επίσης βίγκαν μπουφές και crop-top station όπου θα μετατρέπονται τα βαρετά μπλουζάκια σε σούπερ φάσιον, με σκοπό να αναδειχθούν τα σέξυ στομάχια μας, ενώ στον χώρο θα υπάρχει και photo-booth. Επίσης θα ενορχηστρωθεί και ανταλλαγή ρούχων, οπότε φέρτε μαζί ό,τι έχει μείνει αφόρετο υπερβολικά πολύ καιρό.

Στις 21 Μαίου στις 18:00-22:00 Queer City στην πόλη της Αθήνας

Το Queer City είναι μια πλατφόρμα που επικεντρώνεται στη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ του ανώμαλλου και της σύγχρονη ζωής στην πόλη. Ξεκίνησε ως ένα site-specific πρόγραμμα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, και τώρα έρχεται στην Αθήνα μαζί με το CAPACETE Residency στο χώρο του AMOQA. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το ArtsEverywhere.ca/Musagetes, επιμέλεια Jota Μομπάσα.

Πρόγραμμα
-Βιώνοντας το δίκτυο πλημμύρας II (Michelle Mattiuzzi, 2016, περφόρμανς)
Μεταβεβλημένη κατάσταση συνείδησης. Τελετουργικό. Ιεροτελεστία της διόδου. Ασυμφωνία. Funk. Samba. Pagode.
-Cidade Queer - Queer City (Danila Bustamante, 2016 ταινία, 36’)
Σώματα που ακούνε, χορέυουν, αντιστέκονται και γίνονται ορατά στη σύγχρονη πόλη μας. Σώματα που χορεύουν τους ήχους της μουσικής funk, rap, samba, voguing, waacking μεταξύ άλλων ηχητικών μορφών διαμαρτυρίας, αντίστασης και πάλης. Μέσα από τις συνομιλίες, τα δείπνα και ανταλλαγές εμπειριών, η πόλη προσπαθεί να συζητήσει πώς ζούμε, εργάζομαστε, μοιραζόμαστε και επιβιώνουμε μεσα από διαφορετικές ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορίες και πραγματικότητες ... πώς αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά μέσα από εναν queer, διαθεματκό και μη κανονιστικό φακό;
Το μίνι-ντοκιμαντέρ «Cidade Queer - Queer City», σε σκηνοθεσία Danila Bustamante, παίρνει το όνομα του το 2016 από μία site-specific συλλογική επιμελητική διαδικασία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Η συνολική διαδικασία, το φιλμ όπως και η σχετική δημοσίευση «Queer Πόλη: Ένας/Μία αναγνώστης/ αναγνώστρια» οργανώθηκε από το Lanchonete.org, ArtsEverywhere/Musagetes.
-ΣΧΕΔΟΝ SHOW (Mavi Veloso, 2016, μουσική παράσταση, 2016)
Το Σχεδόν Show είναι μια μουσική θεατρική παράσταση χορού με κάποια πρωτότυπα κομμάτια αλλά και διασκευές (Grace Jones, Hercules & Love Affair, Jessica 6, Mark Ronson & Business Intl κλπ). Πρόκειται για μια έρευνα πραγματοποιημένη απο τ@ς Caio και Mavi κατά τη διάρκεια καφέ και τσιγάρου στις Βρυξέλλες. Αργότερα εντάχθηκαν @ Gabi Venzetta και @ Maria Tereza Próspero στο από το Σάο Πάολο. Τώρα @ Mavi πραγματοποιεί και μόν@ κατασκευές, προσωπικές αφηγήσεις και επιδρομές και πειράματα
Το Σχεδόν Show είναι μέρος του πρότζεκτ #iwannamakerevolution, ενός διεπιστημονικού πρότζεκτ με δημιουργίες σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ερευνεί θέματα μετανάστευσης, διέλευσης και σωματικές μεταλλάξεις (ανδρών-γυναικών) χρησιμοποιόντας την τέχνη της περφόρμανς ως εργαλείο και μέθοδο. #iwannamakerevolution είναι επίσης το πρώτο έργο της Online Residency ArtsEverywhere.ca που θα εγκαινιαστεί στην εκδήλωση.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...