Καρκίνος του Στήθους – Μύθοι και Αλήθειες

Παρόλο που έχουν γίνει πολλές πρόοδοι στην ανίχνευση του καρκίνου του στήθους καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισής τους η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε πολλά για τα αίτια του καρκίνου του στήθους ή για την θεραπεία του. αυτό μας αφήνει με πολλές απορίες για τον καρκίνο του στήθους.

Μύθος νούμερο 1: Είμαι πολύ νέα για να ανησυχώ για τον καρκίνο του στήθους.
Αλήθεια: Παρόλο που είναι αλήθεια ότι ο κίνδυνος για την εμφάνιση του καρκίνου του στήθους μεγαλώνει όσο μεγαλώνουμε και εμείς, η αλήθεια είναι όμως ότι όλες οι γυναίκες διατρέχουν ρίσκο για την εμφάνιση του καρκίνου του στήθους.

Μύθος νούμερο 2: Δεν έχει υπάρξει περίπτωση καρκίνου του στήθους στην οικογένειά μου, οπότε δε διατρέχω κίνδυνο.
Αλήθεια: Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των γυναικών που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του στήθους δεν έχουν κάποιο οικογενειακό ιστορικό. Αν όμως υπάρχει κάποιο οικογενειακό περιστατικό καρκίνου τότε ο ρίσκος εμφάνισης του καρκίνου είναι σαφώς υψηλότερος.

Μύθος νούμερο 3: Ο καρκίνος του στήθους μπορεί να προληφθεί
Αλήθεια: Παρόλο που ένα φάρμακο με την ονομασία, Tamoxifen μπορεί να ελατώσει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του στήθους σε μερικές γυναίκες, τα πραγματικά αίτια του καρκίνου του στήθους παραμένουν άγνωστα και δεν μπορούν να προληφθούν εντελώς. Ο μοναδικός τρόπος που μπορεί κάποιος να επιβιώσει από καρκίνο του στήθους είναι η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία.

Μύθος νούμερο 4: Κάνοντας ετήσια μαστογραφήματα θα εκτεθώ σε πολλή ραδιενέργεια και υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί καρκίνος.
Αλήθεια: Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ραδιολογίας, τα οφέλη από τα μαστογραφήματα είναι πολύ πιο σημαντικά από οποιαδήποτε ρίσκα που μπορεί να προκληθούν από τις ασήμαντες ποσότητες ραδιενέργειας που χρησιμοποιούνται στις εξετάσεις αυτές.

Μύθος νούμερο 5: Δεν θα θηλάσω γιατί ο θηλασμός αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του στήθους.
Αλήθεια: Ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Ο θηλασμός ελατώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στήθους.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...