Το bullying απομακρύνει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα από την τεχνολογική βιομηχανία

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενα άτομα αντιμετωπίζουν σταθερά πίεση και διάκριση στις δουλειές τους.

Σύμφωνα με την μελέτη Tech Leavers, 20% των ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενων ατόμων είχαν εμπειρία εκφοβισμού ενόσω εργάζονταν στην βιομηχανία. Η πρώτη στο είδος της και σε εθνικό επίπεδο μελέτη της Αμερικής διεξήχθη από το “Kapor Center for Social Impact και Harris Poll” με δείγμα 2000 επαγγελματιών. Τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα της έρευνας αναφέρουν ότι η μεγαλύτερη αιτία για μετακίνηση προσωπικού είναι η άδικη μεταχείριση, και ότι αυτό κοστίζει στην τεχνολογική βιομηχανία 16 δις αμερικανικά δολάρια ετησίως.

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που υφίστανται εκφοβισμό ανέρχονται σε ποσοστό 20% και εκείνα που έχουν εμπειρία δημόσιας αποδοκιμασίας κι εξευτελισμού σε ποσοστό 24%. Στην έρευνα ένας διεμφυλικός μηχανικός σχολίασε ανώνυμα ότι αντιμετώπισε πρωτοφανή διάκριση: “Είχα υποτιμηθεί μισθολογικά, η περιθωριοποίησή μου δεν λαμβανόταν στα σοβαρά από τον διευθυντή και αυτό μου προκαλούσε υψηλά επίπεδα άγχους”.

“Αν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα υφίστανται εκφοβισμό στην δουλειά τους, δεν μπορούν να είναι τόσο παραγωγικά, δημιουργικά και όσο χρειάζεται συνδεδεμένα με τον ρόλο και το εργασιακό τους περιβάλλον. Πώς μπορεί η χώρα μας να ηγείται στον τομέα της τεχνολογίας, αν λειτουργούμε ακόμα με νοοτροπία του 1950 για το ποια άτομα είναι ευπρόσδεκτα στον χώρο εργασίας και ποια όχι;”, είπε η Selisse Berry, CEO της Out & Equal Workplace Advocates.

Μια προηγούμενη πιλοτική μελέτη από την World Bank το 2015 βρήκε ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ διάκριση στην Ινδία ενδέχεται να κόστιζε στην εθνική οικονομία έως και 32 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια ετησίως λόγω της απώλειας οικονομικών αποδόσεων. Εάν αυτό υπολογιστεί παγκόσμια, τα έξοδα της ΛΟΑΤΚΙ+ διάκρισης ανέρχονται στα 400 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια.

Ο Δρ. James Heintz, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης, τονίζει ότι πέρα από το οικονομικό κόστος, υπάρχει εγγενής αξία στο να προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Πηγή lesbiannews

Απόδοση στα ελληνικά Jason - ΑντιΓόνη

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...