Σεμινάρια Θεραπευτικού Έρωτα

ΣΥΝΤΗΞΗ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να βιώνει ή να ελέγχει το τσι στο σώμα του, όπως υπάρχουν επίσης διάφορες μέθοδοι που μπορεί κάποιος να ονομάζει ενεργειακή ή πνευματική καλλιέργεια. Στην ουσία όμως απο την αρχαιότητα και σε όλες τις εσωτερικές παραδόσεις, ήταν γνωστό ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη εσωτερική διεργασία, ένα μονοπάτι μέσω του οποίου μπορεί κανείς να μετουσιώνει την ενέργεια μέσα του, κάτι που σίγουρα δεν αποτελεί μια νοητική διαδικασία. Η εσωτερική αυτή διαδικασία επικράτησε να ονομάζεται στην δύση εσωτερική αλχημεία, απο τους αλχημιστές του μεσαίωνα που την εξασκούσαν. Όλες οι εσωτερικές παραδόσεις και οι θρησκείες αναφέρονται σε αυτήν ως το ύψιστο επίτευγμα του ανθρώπου, όμως παράλληλα ελάχιστες είναι οι οδηγίες για αυτήν που σώζονται ή διδάσκονται με σαφήνεια στις μέρες μας.

Ο ταοϊσμός είναι μια απο τις λίγες παραδόσεις που κατάφεραν να μεταφέρουν έως σήμερα ένα τόσο πλήρες και κατανοητό σύστημα αυτών των εσωτερικών πρακτικών. Η εσωτερική αλχημεία στην ταοϊστική παράδοση αποκαλείται σε γενικές γραμμές νέι κούνγκ αν και τα ονόματα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να περιγράψουν την πρακτική. Η μετουσίωση λοιπόν της ενέργειας στον ταοϊσμό περιλαμβάνει 8 επίπεδα, καθ' ένα απ' τα οποία συμβολίζεται κι απο ένα τρίγραμμο του πα κουά. Τα 8 αυτά επίπεδα ανά τέσσερα απαρτίζουν ένα γιν και ένα γιάνγκ επίπεδο, κάτι που οι αλχημιστές θα ονόμαζαν solve & coagula ή αλλιώς διάλυση κι επανασύνθεση, ενώ οι ταοϊστές αποκαλούν διαδικασία αναγέννησης.

Η σύντηξη των 8 δυνάμεων ή απλώς σύντηξη, είναι το πρώτο απο αυτά τα 8 επίπεδα της ταοϊστικής εσωτερικής αλχημείας ή απλά του ταοϊστικού διαλογισμού. Το όνομα της προέρχεται απο την σύντηξη στο κέντρο ή αλλιώς το κάτω ταν τιέν, των 8 διαφορετικών ενεργειών που υπάρχουν στο σώμα.

Η πρακτική ξεκινά απο τα ζωτικά συμπαγή όργανα, τα οποία αποτελούν αποθήκες ενέργειας. Αφού καθαριστούν και αναζωογονηθούν, στην συνέχεια οι διαφορετικής ποιότητας ενέργειες τους συγκεντρώνονται και συγχωνεύονται στο ταν τιέν σε μια ουδέτερη ποιότητα ενέργειας, η οποία καθώς αποτελεί και την αρχική μας ενέργεια ονομάζεται γιουάν τσι. Αν η ενέργεια των οργάνων δεν είναι καθαρή, δεν μπορεί να συγχωνευθεί στο κέντρο, δυσκολεύοντας την διέγερση του γιουάν τσι εκεί. Είναι όπως με τα επτά χρώματα της ίριδας. Προέρχεται απο το λευκό και όλα μαζί στις συγκεκριμένες αποχρώσεις τους δίνουν πάλι λευκό, όμως αν κάποιο ή κάποια χρώματα απέχουν απο την σωστή απόχρωση, το λευκό θα είναι πιο δύσκολο να σχηματισθεί.

Η αίσθηση του γιουάν τσι στο κέντρο είναι μια αίσθηση ενεργειακής συγκέντρωσης, μια μικρή ενεργειακή μπάλα ή μια μικρή σφαίρα φωτιάς, που οι ταοϊστές (και όχι μόνο) αποκαλούν μυστικό μαργαριτάρι. Το μαργαριτάρι αυτό αποτελεί την ενεργειακή πεμπτουσία του σώματος ή αλλιώς ένα συμπαγές ενεργειακό σώμα, προσφέροντας ενεργειακή επικέντρωση και ακεραιότητα στο άτομο, ενώ προστατεύει το τσι του σώματος απ' το να διασκορπίζεται.

Στο σεμινάριο ο ασκούμενος μαθαίνει επίσης την ακριβή ενεργειακή ποιότητα των τριγράμμων και τις αντιστοιχίες τους σε σημεία επάνω στο σώμα, όπως υποδεικνύονται στο μεταουράνιο πα κουά. Παράλληλα μαθαίνει τι ουσιαστικά αντιπροσωπεύει το τε του τάο τε τσινγκ.

Μετά την σύντηξη, στο επόμενο στάδιο της εσωτερικής αλχημείας το μαργαριτάρι μεταφέρεται κατά μήκος των ενεργειακών καναλιών του σώματος για να τα καθαρίσει και να αυξήσει την ποσότητα του τσι που ρέει σε αυτά. Η επόμενη αυτή πρακτική αυτή παίρνει το όνομα της απο τα δύο κύρια κανάλια που σχηματίζουν ένα κύκλο στον κορμό του σώματος και αποκαλείται μικρός ουράνιος κύκλος ή αλλιώς μικροκοσμική τροχιά.

Λεωνίδας Παπαδόπουλος

JADE GODDESS

το σεμινάριο είναι αποκλειστικά για γυναίκες

Το σύστημα Jade Goddess είναι ένα σύστημα άσκησης μέσω τσι κούνγκ, για την καλλιέργεια της γυναικείας σεξουαλικότητας. Η δημιουργός του Saida Desilets, είναι μια καινοτόμος εκπαιδευτής του Universal Healing Tao System, το σύστημα του πιο αναγνωρισμένου Ταοϊστή δασκάλου παγκοσμίως Grand Master Mantak Chia. O Mantak Chia είναι επίσης σε παγκόσμιο επίπεδο πρωτοπόρος στη διδασκαλία της σεξουαλικής καλλιέργειας για άντρες και γυναίκες εδώ και τριάντα χρόνια, καθώς τα αντίστοιχα βιβλία του συνεχίζουν να αποτελούν best-sellers. Το πρόγραμμα Jade Goddess ή αλλιώς The Desilets Method, είναι βασισμένο στο Healing Love ή αλλιώς τις Ταοϊστικές Μεθόδους καλλιέργειας της σεξουαλικής ενέργειας όπως διδάσκονται απο το Universal Tao, σε συνδιασμό με την Ταντρική σοφία αλλά και τη ζωντάνια και την ευρηματικότητα της Saida.

Το όνομα Jade Goddess σημαίνει Θέα απο Νεφρίτη, όπου νεφρίτης είναι η πιο γνωστή πολύτιμη πέτρα στην κινέζικη ιστορία. Το όνομα Θεά απο Νεφρίτη προέρχεται απο μια αρχαία ταοϊστική πρακτική που περιλαμβάνει τη χρήση ενός μικρού νεφρίτινου αυγού για την ενδυνάμωση των γεννητικών οργάνων και την καλλιέργεια της σεξουαλικής ενέργειας μιας γυναίκας.

Η Saida είναι αυτή τη στιγμή μια απο τις πιο διάσημες δασκάλες για την γυναικεία σεξουαλικότητα παγκοσμίως, καθώς ετησίως διδάσκει σε αρκετές χώρες. Αυτό δεν είναι τυχαίο εφόσον το μαθημά μαζί της είναι μια απόλαυση. Ο τίτλος του βιβλίου της (το οποίο έχει αρχίσει να μεταφράζεται και στα ελληνικά) "Η ανάδυση της αισθησιακής γυναίκας", δε θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχος για τον ουσιαστικό σκοπό του προγραμματός της.

Οι ώρες του σεμιναρίου της Αθήνας είναι:

Παρασκευή 17.00-20.00

Σάββατο & Κυριακή 10.00-13.00 & 14.00-17.00

Κόστος σεμιναρίου 150 ευρώ για συμμετοχές μέχρι 25 Ιουνίου. Απο τις 25 Ιουνίου και ύστερα το κόστος θα είναι 170 ευρώ.

Επίσης στις 6-12 Ιουλίου θα διεξαχθεί στην Ύδρα ένα σεμινάριο καλλιέργειας της σεξουαλικής ενέργειας αποκλειστικά για ζευγάρια, με την Saida Desilets και τον επίσης Universal Healing Tao Instructor απο τη Νορβηγία Viggo Johansen, υπο την ονομασία Tao of bliss. Για περαιτέρω ενημέρωση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά.

Για πληροφορίες-συμμετοχές: Λεωνίδας Παπαδόπουλος-6974737896

Αρ.Λογ.Εθνικής Τραπέζης:142/625210-90

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...