Απολογισμός του 1ου αυτο-οργανωμένου Pride της Θεσσαλονίκης (+ φώτο)

Με ανακοίνωσή του το 1ο αυτο-οργανωμένο Pride της Θεσσαλονίκης, το RADical Pride, κάνει απολογισμό των δράσεών του, ευχαριστεί όλες τις συλλογικότητες που συμμετείχαν σε αυτό και δεσμεύεται για το 2ο RADical PRIDE 2018:

"Pride με ήλιο Pride και με βροχή!!!

Το RADical Pride, το 1ο Αυτό-οργανωμένο Thessaloniki Pride, έχει τελειώσει.

Η επιλογή μας να στηριχθούμε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις, καθώς και στις δυνάμεις των ανθρώπων του κινήματος, χωρίς χορηγούς και σπόνσορες επικοινωνίας, δικαιώθηκε.

Τα καταφέραμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες και αναγκαζόμενες/οι να αναπροσαρμόσουμε τον αρχικό σχεδιασμό που είχαμε κάνει για τις εξωτερικές μας δραστηριότητες στο πάρκο Ξαρχάκου και να τις μεταφέρουμε στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπως είχαμε προβλέψει ότι θα κάναμε σε περίπτωση βροχής.

Παρόλα αυτά, τίποτα από όλα όσα καταφέραμε δεν θα είχε επιτευχθεί, χωρίς τη βοήθεια πολλών ανθρώπων που πίστεψαν στο εγχείρημά μας και στήριξαν όπως και όσο μπόρεσαν.
Αισθανόμαστε, λοιπόν, την ανάγκη να ευχαριστήσουμε:

• Τις συλλογικότητες: Κιουρί-at, Ομάδα Sylvia Rivera, για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride και τη Φιλίππα Διαμάντη για τη συμμετοχή τους στο φεμινιστικό εργαστήρι για τις πολλαπλές μορφές που μπορεί να λάβει η βία κατά των cis και trans γυναικών.

• Τη Θεατρική Ομάδα Ιστορίας Αρχαιολογίας για την ιδιαίτερη performance που μας χάρισαν με τον τίτλο: “Δεν το βάζω κάτω”.

• Τη Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία για τη συγκινητική performance “Τι πήρανε μαζί τους”, με αφορμή την προσφυγική κρίση.

• Την ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητριών/τών Ψυχολογίας του ΑΠΘ για το εργαστήριο σχετικά με τον αποκλεισμό των ομοφυλόφιλων από την αιμοδοσία.

• Την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την ομάδα Sylvia Rivera για τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο για την πιο “κρυμμένη” πλευρά της προσφυγικής κρίσης, τους λοατκια+ πρόσφυγες.

• Το Patras Pride και το LGBTQIplus Pride Κρήτης για τη συμμετοχή τους στην κεντρική μας εκδήλωση “Για ένα Pride από τα κάτω και από τους/τις κάτω”, όπως και στην πορεία, όπου συμμετείχαν με τα πανό τους.

• Την ομάδα capoeira Jacobina Arte dojogo με τον Professor Malandro, που έδωσαν έναν –επιπλέον- παλμό ζωντάνιας στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου πριν βγούμε στον δρόμο για την Πολύχρωμη Πορεία Ελεύθερης Έκφρασης.

• Τα μέλη της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας που πρόσφεραν το body painting ζωγραφίζοντας τα σώματά μας για την Πολύχρωμη Πορεία.

• Την Nan Sick, που περπάτησε όλη τη διαδρομή μαζί μας μέσα στη βροχή πάνω σε ξυλοπόδαρα!

• Την θεατρική ομάδα Μωβαμόκ που συνεισέφεραν με τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό τους στην κεφαλή της πορείας με την κεντρική rainbow σημαία του RADical Pride.

• Τα παιδιά από το room39 # refugee & homeless support για τη vegan κουζίνα που μας ετοίμασαν το Σάββατο μετά την πορεία, όταν επιστρέφαμε μουσκεμένες/οι και πεινασμένες/οι!

• Το Thessaloniki Checkpoint για τη διενέργεια HIV τεστ και την παροχή πληροφοριακού/ενημερωτικού υλικού σχετικά με τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

• Τον φωτογράφο Kostis Fokas, που μας παρείχε δύο δίπτυχες φωτογραφίες από δική του δουλειά, καθώς και όσες και όσους ανταποκριθήκατε στο αίτημά μας για συμμετοχή στην έκθεση φωτογραφίας και μας εμπιστευτήκατε τη δουλειά σας.

• Όσες και όσους κατέβαλαν υπερπροσπάθεια για να μεταφράσουν το κεντρικό κείμενο-κάλεσμα του RADical Pride μέσα σε ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες. Μπορέσαμε έτσι να φτάσουμε πολύ έξω από τα όρια της πόλης αυτής και στους αλλόφωνους κατοίκους της πόλης αυτής. Ευχαριστούμε, λοιπόν: τον John (για την αγγλική μετάφραση), τη Μέριτς (για την τουρκική), τη Mariam (για την αραβική), την Anthi και τον Nacho (για την ισπανική), την Christina (για τη γερμανική), την Unpeu (για τη γαλλική μετάφραση).

• Ευχαριστούμε όλες τις λοατκια+ συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, αντιρατσιστικές οργανώσεις, αυτό-οργανωμένα εγχειρήματα από τον χώρο του ευρύτερου κινήματος που ήταν στα περίπτερα και μας βοήθησαν στις τεχνικές εργασίες που απαιτήθηκαν: στις αφισοκολλήσεις, στη διαδικτυακή επικοινώνηση του Radical Pride, στο στήσιμο και ξεστήσιμο του Φεστιβάλ, στις μεταφορές των υλικών, στην καθαριότητα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

• Τον Παντελή και τον Αντώνη για την ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων του διημέρου, τον Βαγγέλη για τις μεταφορές, τον Δημήτρη και τον Παναγιώτη από την Εθελοντική Ομάδα Εργασίας που μας έστησαν τα περίπτερα, τον Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο και το Στέκι Φοιτητριών/ών Νομικής και Πολιτικών Επιστημών για τις καρέκλες που μας παραχώρησαν, τη CinePolsci που μας παρείχε όλα όσα χρειαζόμασταν για την προβολή του ντοκιμαντέρ Sins Invalid, τον dj Alcock για τη μουσική επένδυση ενός μέρους του πάρτι μας.

Ευχαριστούμε πάνω απ’ όλα όμως όλες, όλ@ και όλους εσάς που πιστέψατε ότι ένα Pride από τα κάτω και με τους/τις κάτω μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Όσες και όσους ήρθατε στην πορεία με τα διαφορετικά πανό και συνθήματα, με τις διαφορετικές φωνές σας –που όλες όμως συνέκλιναν στην ανάγκη να “σπάσει” η ομοφοβία, η τρανσφοβία και ο ρατσισμός, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η διαφορετικότητα είναι πλούτος.

Η στήριξή σας αυτή στις εκδηλώσεις/εργαστήρια, στην πορεία, στο πάρτι μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω συνεχούς βροχής μάς ήταν πολύτιμη.

Συνεχίζουμε.

Σ’ αυτό το μονοπάτι που ανοίξαμε μέχρι το επόμενο -2ο Αυτό-οργανωμένο RADical Thessaloniki Pride- σας θέλουμε μαζί μας".

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...