Γιατί όλοι μας πρέπει να είμαστε στο Athens Pride

 1. Το Athens Pride είναι το κεντρικό Pride της χώρας. Είναι σημαντικό το μήνυμα που στέλνει και η δυναμικότητα του μηνύματος αυτού στην Ελληνική κοινωνία. Και επειδή ζούμε στην εποχή της εικόνας, είναι σημαντικό η εικόνα αυτή να εντυπωσιάζει και να εκπλήσει τους "ανυποψίαστους" τηλεθεατές. Να αφυπνίζει. Στην Ισπανία ψηφίστηκε ο νόμος για ισότητα στον γάμο μετά από τις εντυπωσιακές εικόνες ενός Pride στην Μαδρίτη με ένα εκκατομύριο κόσμο. Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, το μέγεθος και οι αριθμοί μιλάνε γιατί αυτό αφορά, δυστυχώς, αυτούς που νομοθετούν, τους πολιτικούς

 2. Το Pride γίνεται για να τιμήσει και για να θυμίσει τα lgbt άτομα που χάθηκαν επειδή υποστήριζαν τα δικαιώματά μας, χάθηκαν επειδή ήταν διαφορετικά. Για τις νεκρές τρανς γυναίκες, για τους γκέι που δολοφονούνται στην Τσετσενία και όπου αλλού, για τα lgbt παιδιά που υποφέρουν στα σχολεία.

 3. Το Pride δίνει θάρρος σε όσους υποφέρουν και αδικούνται από το ρατσισμό και το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι τους.

 4. Γιατί το Pride είναι ο τόπος που θα βρεις τους φίλους σου, που θα βρεις και θα γνωρίσεις ανθρώπους σαν και εσένα, που θα κοινωνικοποιηθείς, που θα περάσεις όμορφα φορώντας την διαφορετικότητά σου και, ακόμα ακόμα, και εκείνο το κολάν που αγόρασες αλλά δεν φόρεσες ποτέ στον πεζόδρομο του Περιστερίου, γιατί δεν είσαι έτοιμος ακόμα... Γιατί κανείς δεν θα σε κατακρίνει εκεί γι αυτό που είσαι. 

 5. Γιατί πότε άλλωτε μπορείς στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, να πιάσεις από το χέρι τον ή την σύντροφό σου και να τους δώσεις ένα φίλι, δίχως να είσαι "ετοιμοπόλεμος" για να υπερασπιστείς και ίσως να προστατεύσεις τον εαυτό σου μετά για ένα τόσο όμορφο και απλό περιστατικό;

 6. Γιατί όσο και διαφορετικές απόψεις και αν έχεις, και έχουν ακουστεί πολλές τις τελευταίες ημέρες, και τα τελευταία χρόνια για το Pride και την διοργάνωσή του, το Pride είναι ο κόσμος του. Δώσε, λοιπόν, σε αυτό το στίγμα που θέλεις. Ενώσου με την ομάδα που εκφράζεσαι καλύτερα, επισκέψου το περίπτερο της Οργάνωσης που σου ταιριάζει περισσότερο, φώναξε το σύνθημα που σε εκφράζει περισσότερο. Όλες οι απόψεις χωράνε όπως όλες οι διαφορετικότητες σε αυτό. Και δεν θα είσαι μόνο, μόνη, μόνος. Θα είμαστε και εμείς εκεί να σε υπερασπίσουμε.

Χαρούμενο και δυναμικό Pride

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...