O νομικός Βασίλης Σωτηρόπουλος απαντάει στις "lgbt" θέσεις του Πρωθυπουργού

Ο νομικός Βασίλης Σωτηρόπουλος, μέσα από αναρτήσεις του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, αναφέρεται στις θέσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που εξέφρασε σε συνέντευξή του στο περιοδικό antivirus.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι στο επερχόμενο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου δεν υπάρχουν άρθρα που να αφορούν τα ανήλικα τρανς άτομα, ώστε να τα "προστατεύσουν" και να μην πάρουν βιαστικές αποφάσεις αλλά και ότι για τα υπόλοιπα lgbt δικαιώματα η Κυβέρνηση πάει βήμα βήμα και όχι βιαστικά.

Ας δούμε τι γράφει σχετικά ο Βασίλης Σωτηρόπουλος:

"Είναι απίστευτο πόσο κακή νομική συμβουλή έχει ο πρωθυπουργός της χώρας.

Σε ερώτηση του Antivirus για ποιο λόγο το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου εξαιρεί τα ανήλικα άτομα, η απάντησή του είναι "να προστατεύσουμε τα ανήλικα άτομα που το να κάνουν πρόωρες κινήσεις και να βρίσκονται οι διατάξεις σε αρμονία με το σύνολο του δικαϊκού μας συστήματος", ενώ και η τελευταία κατσαρίδα του Ειρηνοδικείου ξέρει ότι οι ανήλικοι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Αυτό έλεγε από πάντα "το δικαϊκό μας σύστημα" το οποίο ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ επιτρέπει σε ανήλικους, μέσω των γονέων τους βέβαια, να κάνουν τις σχετικές διορθώσεις και να μην περάσουν όλο τον γολγοθά του σχολείου με το φύλο που δεν έχουν καμία σχέση. Αν αύριο απαγορευτεί με τον νόμο του Τσίπρα, θα είναι ένα βήμα πίσω για το υπάρχον δικαϊκό μας σύστημα. Και θα είναι και αντίθετο στο Ψήφισμα 2048/2015 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ("Διακρίσεις εναντίον διεμφυλικών προσώπων στην Ευρώπη"), το οποίο ξεκάθαρα ορίζει στο άρθρο 6.2.1. ότι δεν νοείται διάκριση λόγω ηλικίας σε αυτό το θέμα.

Πιο κάτω ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι έχει ενισχύσει την αντιρατσιστική νομοθεσία, ενώ στην πραγματικότητα ο νέος αντιρατσιστικός νόμος είναι του 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση και είχε εκφράσει και εντονότατες αντιρρήσεις (Βασίλης Μουλόπουλος) για την πολιτική σκοπιμότητα του αντιρατσιστικού νόμου. Η μόνη ενίσχυση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η αναδιατύπωση του ήδη υπάρχοντος από το 2014 άρθρου 81Α ("Ρατσιστικό έγκλημα") του Ποινικού Κώδικα σε φραστικό επίπεδο και η δημιουργία του "Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας" που θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ενημερωθούμε κάποια στιγμή για το τί ακριβώς κάνει, από αυτά που δεν θα μπορούσε να κάνει η προϋπάρχουσα και εξακολουθούσα να λειτουργεί Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που αποτελεί και το διεθνώς αναγνωρισμένο συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας ("Αρχές του Παρισιού") για αυτά τα θέματα.

Επίσης: το επιχείρημα ότι πάμε "βήμα - βήμα" τα δικαιώματα, δεν τα κατοχυρώνουμε όλα μαζί (κι ενδιαμέσως ας πεθάνουν κάποιοι) έχει μια μεγάλη απάντηση: την Σύσταση του 2010 του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου που ζητά από τα κράτη μέλη να αναγνωρίσουν ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΖΙ. Και είναι μια σύσταση που βγήκε πριν 7 χρόνια".

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...