Go Vegan με το J - Γο: Ρατατούιγ

Το Athens Pride πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Σύνταγμα, αλλά και η επιθυμία που είχα για χρόνια: πρότεινα στο Vegan Life Festival να ζητήσει περίπτερο και το Athens Pride δέχτηκε με χαρά.

Επίσης, ετοιμάσαμε σχετικό πανό και δημιουργήσαμε βίγκαν μπλοκ στην παρέλαση. Το βίγκαν κίνημα συμμετείχε έτσι για πρώτη φορά σε ελληνικό Πράιντ, δείχνοντας την διαθεματική σύνδεση μεταξύ ανθρώπινων και ζωικών δικαιωμάτων. “Vegan is the new gay” είχα τυπώσει στην μπλούζα μου στο περσινό Vegan Life Festival και είχα γράψει στο σώμα μου στο περσινό Athens Pride, και τώρα ελπίζω να καταλαβαίνουμε όλα γιατί. Γιατί πολλά βίγκαν άτομα είναι ΛΟΑΤΚΙ+ και πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι βίγκαν, κι έτσι πορευόμαστε όλα μαζί στην σωστή πλευρά της Ιστορίας.

 

Πάμε τώρα για άλλη μια χορταστική, αλλά και σχετικά ελαφριά συνταγή, το “ρατατούιγ”, ιδανικό για αυτόν τον παράξενο καιρό του Ιουνίου!

Υλικά:

  • 2 μελιτζάνες
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 βολβοί μάραθο
  • 3 κολοκύθια
  • 4 ντομάτες

Ετοιμασία:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Κόψε τις μελιτζάνες σε μικρά κομματάκια, τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί και ρίξε μια κουταλιά λάδι πάνω τους.
  3. Ψήσε για 10 λεπτά. Γύρνα τα κομματάκια μελιτζάνας από την άλλη πλευρά, άπλωσε πάλι λίγο λάδι και ψήσε για άλλα 5 λεπτά.
  4. Ξεφλούδισε και κόψε σε κομματάκια τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τον μάραθο. Κόψε σε κομματάκια και τα κολοκυθάκια.
  5. Ζέστανε με μέτρια θερμοκρασία το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίξε και τηγάνισε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
  6. Πρόσθεσε το σκόρδο, τις πιπεριές, τον μάραθο και τα κολοκύθια και τηγάνισέ τα για 5 λεπτά.
  7. Άνοιξε λίγο τον πάτο κάθε ντομάτας (αρκετά κίνκυ ακούστηκε αυτό, ε;) και τοποθέτησέ τις σε βρασμένο νερό για ένα λεπτό.
  8. Κόψε τις ντομάτες σε κομματάκια και βάλε τις μαζί με τις μελιτζάνες στο τηγάνι.
  9. Χαμήλωσε την φωτιά, κάλυψε το τηγάνι και μαγείρεψε για ακόμα ένα τέταρτο.
  10. Πρόσθεσε την κάππαρη και τον χυμό λεμόνι. 

    Καλή απόλαυση και...

    ...υπόλοιπα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη!

 

Γράφει το Jason - ΑντιΓόνη
"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, έζησα στο Λονδίνο, αλλά αυτοπροσδιορίζομαι ως πολίτης του κόσμου. Είμαι αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και της δραματικής σχολής της Ρούλας Πατεράκη. Έχω διοικήσει έναν εκπαιδευτικό οργανισμό προωθώντας σημαντικά την ξενόγλωσση εκπαίδευση σε Ελλάδα και Κύπρο. Ασχολούμαι επίσης με τον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα και τα ζωικά δικαιώματα. Είμαι άθεο, βίγκαν, άφυλο, πανσέξουαλ, πολυσυντροφικό, τσουλί, συλλέκτρια εμπειριών, αντιρατσιστής και αντιφασίστρια, μα πάνω από όλα φεμινιστής".
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...