Queer και τρανς μπλοκάρουν την παρέλαση Υπερηφάνειας σε Pride της Αμερικής

H queer και τρανς κοινότητα της Μητροπολιτικής Ουάσινγκτον δεν είναι πλέον πρόθυμη να δεχτεί ότι η "Υπερηφάνεια" δεν είναι δυνατή χωρίς υποστήριξη από βαθιά προβληματικούς εταιρικούς χορηγούς.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου τους, η Οργανωτική Επιτροπή του Επίσημου Pride της πόλης "έχει καταδείξει με συνέπεια ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και των εταιρικών χορηγών παρά για την υποστήριξη των ίδιων των κοινοτήτων που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει".

Λόγω του σημερινού πολιτικού κλίματος και ως απάντηση στην χρόνια απόρριψη και αγνόηση εκ μέρους του Pride, η queer και η trans κοινότητα της Ουάσιγκτον ανέλαβε άμεση δράση το Σάββατο 10 Ιουνίου, εμποδίζοντας την παρέλαση του Pride. Παρόμοια γεγονότα εκτυλήχθηκαν και σε άλλες πόλεις της Αμερικής.

 Τις δράσεις για μπλοκ στα Επίσημα Pride διοργανώνει ο συνασπισμός τοπικών lgbt οργανώσεων με την ονομασία "No Justice No Pride". Η δράση αφορά το μπλοκάρισμα του δρόμου που περνάει η παρέλαση των Pride, απαιτώντας από τους διοργανωτές να απαγορεύσουν στα Pride την συμμετοχή φορέων που βλάπτουν την LGBTQ2S κοινότητα αναφερόμενοι συγκεκριμένα στην Μητροπολιτική Αστυνομία και στις εταιρείες που μολύνουν το περιβάλλον και επωφελούνται από πολέμους. 

Το όραμα και τα αιτήματα της ομάδας διατίθενται στη διεύθυνση https://nojusticenopride.org/#vision

"Αξίζουμε να γιορτάσουμε την υπερηφάνεια χωρίς να αναγκασθούμε να βρισκόμαστε στον χώρο μας με την Αστυνομία που μας σκοτώνει", λέει η Angela Peoples, μία από τους συμμετέχοντες. "Η υπερηφάνεια θα πρέπει να αποτελεί καταφύγιο για όλη την κοινότητα LGBTQ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Pride Capital έχει αποδείξει σε ποιους δίνει προτεραιότητα".

"Τα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας είναι και μαύρα, καφέ, queer, trans, μη συμμορφωμένα με το φύλο, αμφιφυλόφιλα, ιθαγενή, πρώην φυλακισμένοι, ανάπηροι, λευκοί σύμμαχοι και μαζί αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει υπερηφάνεια για κάποιους από εμάς χωρίς ισότητα για όλους μας. Οι εταιρίες που καταστρέφουν το περιβάλλον, παράγουν όπλα και υποστηρίζουν ιδιωτικές φυλακές και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου που παρενοχλούν δυσανάλογα, σκοτώνουν και συλλαμβάνουν τους queer και trans ανθρώπους μας δεν μπορούν να θεωρηθούν ως «συμμάχοι»των ΛΟΑΤ".

 

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...