Πρώτο θέμα στις ειδήσεις της Ισπανίας το World Pride

Πρώτο θέμα στις Εθνικές Ειδήσεις όλων των Ισπανικών καναλιών είναι το World Pride που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Μαδρίτη. Ζωντανές συνδέσεις, ρεπορτάζ και μαρτυρίες ιστορικών προσωπικοτήτων της ισπανικής lgbt κοινότητας μεταφέρουν τα μηνύματά τους από την πλέον ιστορική γειτονιά της Chueca, όπου ξεκίνησαν οι πρώτοι αγώνες για ισότητα και ισονομία την δεκαετία του 80.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δημόσια κτίρια, εθνικά μνημεία και όλες οι γειτονιές της Μαδρίτης γιορτάζουν στολισμένα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Παράλληλα την Τρίτη παρουσιάζεται στο Κοινοβούλιο της Ισπανίας ένας νέος νόμος για την παρένθετη μητρότητα, ένα αίτημα της lgbt κοινότητας ώστε στην διαδικασία αυτή να συμπεριλαμβάνονται όλοι και κυρίως οι γκέοι άντρες που δεν έχουν την δυνατότητα της κυοφορίας!

Για την επόμενη εβδομάδα, συνεχίζει το ρεπορτάζ, η Μαδρίτη περιμένει να φιλοξενήσει τρία εκκατομύρια τουρίστες (!) για το World Pride. Το κόστος για ενοικίαση δωματίων και χώρων φιλοξενείας έχει αυξηθεί τις τελευταίες μέρες 26% ενώ ζητούνται έως και 300 ευρώ για να κοιμηθεί κάποιος μερικές ώρες σε έναν καναπέ!

Αξίζει να δείτε το ρεπορτάζ, ακόμα και αν δεν ξέρετε ισπανικά. Είναι εμφανής η διαφορετική προσέγγιση των lgbt θεμάτων από την τηλεόραση και τους δημοσιογράφους της Ισπανίας.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...