Εκπαιδευτική δράση: Καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στην πράξη

Οι οργανώσεις Hellenic Youth Participation και Youthnet Hellas συνδιοργανώνουν εκπαιδευτική δράση για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, την Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017, στην οδό Δ. Σούτσου 10, στην Αθήνα.

Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση απέναντι στο πρόβλημα, την αλλαγή της στάσης ζωής απέναντι σε αυτό και την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, ώστε να δράσουν εναντίον της.

Μέσα από αποδοτικές μεθόδους μη τυπικής μάθησης, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την εκστρατεία “No Hate Speech Movement” του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος θα ενημερωθούν επίσης για την αντιμετώπιση ρατσιστικών φαινομένων και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πως να ενθαρρύνουν το σεβασμό για την ελευθερία της έκφρασης. Θα μάθουν για την πρόληψη, την εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση, την ανάπτυξη αυτοελέγχου, καθώς και την παρχοή υποστήριξης προς τα θύματα.

Απώτερος στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και, μέσω της συμμετοχής τους σε βιωματικές δραστηριότητες, η ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τους βοηθήσουν στην προσωπική και εργασιακή τους εξέλιξη. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να δράσουν ως πολλαπλασιαστές στο εργασιακό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Επιθυμητό προφίλ συμμετέχοντα: Εκπαιδευτικοί, φοιτητές σε σχολές παιδαγωγών/ψυχολόγων, youth workers, νέοι/νέες 18+ χρονών με ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη ρητορική μίσους.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση, στον σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/Daxh7O7UitqDml1w1Δωρεάν είσοδος

H σελίδα της εκδήλωσης στο facebook.

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...