Go Vegan: Πένες με κρέμα, σκόρδο και ντοματίνια από το Jason - ΑντιΓόνη

Μπορεί να είναι καλοκαίρι, αλλά ο καιρός μας τα ξαναχάλασε λίγο, οπότε τα μπάνια μπορούν να πάνε και λίγο πίσω.

Ας κάτσουμε σπίτι κι ας χαλαρώσουμε μαγειρεύοντας! Η σημερινή συνταγή είναι πολύ χορταστική και θρεπτική. Θα την λατρέψεις. Κάλεσε φίλες στο σπίτι λοιπόν και τάισέ τις!

 

 

Υλικά:

-1 πακέτο πένες

-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (ή κορν φλάουρ για gluten-free εκδοχή)

-3 κούπες ντοματίνια

-10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

-2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-3 κούπες γάλα αμυγδάλου

-Ελαιόλαδο

-Αλατοπίπερο

Ετοιμασία:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 400 βαθμούς και αφού βάλεις τα ντοματίνια με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο πάνω σε αλουμινόχαρτο, άφησέ τα για ένα τέταρτο.
  2. Βράσε τις πένες.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάλε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με λάδι και ελαιόλαδο και μαγείρεψέ τα για 3 λεπτά. Πρόσθεσε το αλεύρι, το γάλα αμυγδάλου και αλατοπίπερο και άσε τα για πέντε λεπτά ακόμα, για να δέσει η κρέμα. Πρόθεσε τα ζυμαρικά και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.

*Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις αγγουράκι και κρεμμύδάκι.

Καλή απόλαυση !!!

Γράφει το Jason - ΑντιΓόνη
"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, έζησα στο Λονδίνο, αλλά αυτοπροσδιορίζομαι ως πολίτης του κόσμου. Είμαι αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και της δραματικής σχολής της Ρούλας Πατεράκη. Έχω διοικήσει έναν εκπαιδευτικό οργανισμό προωθώντας σημαντικά την ξενόγλωσση εκπαίδευση σε Ελλάδα και Κύπρο. Ασχολούμαι επίσης με τον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα και τα ζωικά δικαιώματα. Είμαι άθεο, βίγκαν, άφυλο, πανσέξουαλ, πολυσυντροφικό, τσουλί, συλλέκτρια εμπειριών, αντιρατσιστής και αντιφασίστρια, μα πάνω από όλα φεμινιστής".

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...