Αthens Pride 2006, (24-06-2006)

Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας - Athens Pride 2006, σας προσκαλεί στη Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 24 Ιουνίου - μέρα γιορτής αλλά και διεκδίκησης των δικαιωμάτων χιλιάδων συμπολιτών μας. Προσκαλούμε όλες και όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, θρησκείας, ερωτικού προσανατολισμού ή πολιτικών πεποιθήσεων, να συμμετάσχουν στις ολοήμερες εκδηλώσεις στη Πλατεία, και στη μεγάλη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στηςClick to enlarge 18.30 το απόγευμα.

Τι είναι το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας;

Το διεθνές κίνημα Υπερηφάνειας έχει τις ρίζες του στην 28η Ιουνίου 1969, τη βραδιά που η αστυνομία εισέβαλε βίαια στο γκέι μπαρ Στόουνγωλ, στην Νέα Υόρκη. Εκείνο το βράδυ, οι 200 θαμώνες αντί να αποδεχτούν παθητικά την εισβολή, όπως έκαναν ως τότε, αντιστάθηκαν και μετέτρεψαν το γεγονός σε εξέγερση. Η Πορεία για το Στόουνγωλ που ακολούθησε, πραγματοποιήθηκε εις ανάμνηση του γεγονότος και συγχρόνως ως διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των διακρίσεων και της βίας που ασκήθηκαν στους ομοφυλόφιλους της Νέας Υόρκης.

Με τα χρόνια, η επέτειος απέκτησε εορταστικό χαρακτήρα, απλώθηκε σε πολλές χώρες του πλανήτη και έγινε γνωστή σαν PRIDE. Κάθε χρόνο διοργανώνονται εκδηλώσεις, πάρτι και παρελάσεις για να υπενθυμίζουν πως όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα και πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον τρόπο που θέλουν να αγαπήσουν και να ζήσουν, χωρίς επικρίσεις και μίσος. Ανοιχτά, δυνατά και περήφανα!

Το Pride στην Αθήνα. Ο Click to enlargeΙούνιος έχει αναγνωρισθεί πλέον διεθνώς ως ο μήνας του Pride. Ανάλογα φεστιβάλ γίνονται σε πολλές πρωτεύουσες και μικρότερες πόλεις πολλών χωρών, στα οποία συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι που είναι μέλη της LGBT κοινότητας, αλλά και όλοι όσοι θέλουν να δηλώσουν την συμπαράσταση τους στην διαφορετικότητα και τα ίσα δικαιώματα.

Πέρυσι ζήσαμε μια ξεχωριστή μέρα στην Κλαυθμώνος. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν 1,500 άτομα συνολικά, ενώ στην παρέλαση συμμετείχαν 500. Φέτος το φεστιβάλ θα είναι ακόμα μεγαλύτερο και καλύτερο!

Σας καλούμε, λοιπόν, να στηρίξετε τους συγγενείς, τις φίλες, τους φίλους, τους γείτονες, τους συναδέλφους σας - εσάς τους ίδιους, τελικά. Όλοι κάτω από την πολυχρωμία της σημαίας του ουράνιου τόξου, σύμβολο της αλληλεγγύης και της ελευθερίας! Γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός της διαφορετικότητας συνιστούν κριτήριο δημοκρατίας και πολιτισμού.

Να είστε εκεί!

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...