Νόμος περί Ίσης Μεταχείρισης

Μπορείτε να καταγγείλετε κάποιον εάν δεν σας δώσει δουλειά επειδή είστε ομοφυλόφιλος, μπορείτε να καταγγείλετε όποιον κάνει διακρίσεις σε βάρος σας σε καθημερινές συναλλαγές, επειδή είστε ομοφυλόφιλος και το καλύτερο μέρος του νόμου είναι ότι το βάρος της απόδειξης της καταγγελίας δεν πέφτει πάνω σας. Με απόλυσαν γιατί είμαι ομοφυλόφιλος, τους καταγγέλλω και μετά αυτοί πρέπει να αποδείξουν ότι δεν το έκαναν για αυτόν τον λόγο.

Μια μεγάλη καινοτομία σε έναν καινούργιο Ελληνικό Νόμο.

Επιτέλους ψηφίστηκε στην Ελλάδα ο Νόμος περί  Ίσης Μεταχείρισης, μια εκκρεμότητα που είχαμε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ενσωματώσουμε σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες  43/2000 και 78/2000 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2004.

Αντί για αυτές τις οδηγίες το ελληνικό Κοινοβούλιο, (ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΚΚΕ που καταψήφισε τον νόμο) ψήφισε τον νόμο "Εφαρμογή της Αρχής της Ίσης Μεταχείρισης Ανεξαρτήτως Φυλετικής ή Εθνοτικής Καταγωγής, Θρησκευτικών ή άλλων Πεποιθήσεων, Ειδικών Αναγκών, Ηλικίας ή Γενετήσιου Προσανατολισμού" την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2005.

Μεγάλο Θετικό βήμα για εμάς και μάλιστα όταν ο νόμος δεν περιορίζεται μόνο στην Ίση μεταχείριση στον Εργασιακό χώρο αλλά και στην Διάθεση Αγαθών και Παροχή Υπηρεσιών. Εάν δηλαδή κάποιος δεν σας νοικιάσει το σπίτι του γιατί είστε ομοφυλόφιλος ή εάν κάποιο ξενοδοχείο δεν σας εξυπηρετεί εσάς και τον φίλο σας με διάφορα προσχήματα, τώρα πλέον έχουμε νομικά δικαιώματα.

Ο νόμος προβλέπει φυλάκιση μέχρι ένα έτος και με χρηματική ποινή να τιμωρείται όποιος παραβιάζει την κατά τον παρόντα νόμο απαγόρευση της διακριτικής μεταχείρισης για λόγους εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής ή θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, ειδικών αναγκών, ηλικίας ή γεννετήσιου προσανατολισμού, κατά τη συναλλακτική διάθεση αγαθών ή προσφορά υπηρεσιών στο κοινό. Τα ίδια ισχύουν και για διακρίσεις στον εργασιακό χώρο.

Νομίζω ότι θα έπρεπε να είχαμε βγει στους δρόμους και να πανηγυρίζουμε και επίσης να κατακεραυνώναμε σκληρά, πολιτικά το ΚΚΕ. Περιμενουμε δηλώσεις Κανέλης. Πώς τόλμησε να μην βγάλει άχνα;

Φιλικά,

Maria Cyber

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...