Η Χριστίνα του DE FACTO της Σκιάθου μας μιλάει για το πλέον 19χρονο gay και lesbian bar της

Η Σκιάθος είναι ένας από τους πλέον κοσμοπολίτικους τουριστικούς προορισμούς και οι εικόνες της με τα υπέροχα και κρυστάλλινα νερά της φιγουράρουν στους σημαντικότερους τουριστικούς οδηγούς παγκοσμίως.

Γι αυτό συνέβαλε σημαντικά το γύρισμα της αγαπημένης ταινίας Mama Mia.

Για τους Έλληνες τουρίστες, πριν την διεθνή προβολή του νησιού, ήταν ένας όμορφος, ήρεμος προορισμός και πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Στην Σκιάθο, ωστόσο, σχεδόν πια δύο ολόκληρες δεκαετίες, υπάρχει ένα από τα πρώτα και ιστορικότερα gay και lesbian bar, ένας χώρος που συνεχίζει να λειτουργεί και να προσφέρει διασκέδαση και όμορφες στιγμές στους lgbt τουρίστες. Ένας χώρος που ξεκίνησε σαν ένα όνειρο για την ιδιοκτήτριά του, σε εποχές που, σίγουρα, οι επαρχιακές κοινωνίες δεν ήταν τόσο ανεχτικές με την διαφορετικότητα και τα lgbt δικαιώματα και οι σχετικές νομοθεσίες φάνταζαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας! Επιβίωσε, παρά τις δυσκολίες, μόνο με το πείσμα, τον προσωπικό κόπο και την πολύ αγάπη της Χριστίνας, της ψυχής του DE FACTO.

 

Αν ο προορισμός σας, λοιπόν, για τις διακοπές σας είναι η Σκιάθος, η διασκέδαση στο DE FACTO είναι πλέον επιβεβλημένη αλλά και ένας φόρος τιμής στους lgbt ανθρώπους που παλεύουν στην ελληνική επαρχία.

Μιλήσαμε με την Χριστίνα του DE FACTO και εκείνη με συγκίνηση και με τον πάντα ποιητικό της λόγο μας είπε για το bar της:

 

"To De facto ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ΝΑΙ !!!

 

 

Ένα ανοιξιάτικο απόγευμα, τα βήματά μου με έφεραν μπροστά στο μέρος που τώρα βρίσκεται το “de facto”. Τότε ήταν πάλι ένα μπαρ, το “Patents”.

Ήταν ένα μικρό, γραφικό δρομάκι στην παλιά μου γειτονιά, που είχα εντελώς ξεχάσει. Μια  ακατανόητη  δύναμη με άρπαξε… και το πιο παλιό και τρελό μου όνειρο άρχιζε να παίρνει ζωη!

Μου πήρε κάμποσο καιρό, μόνο και μόνο για να ρωτήσω αν το μέρος νοικιαζόταν, και να αναρωτηθώ: «να το κάνω ή όχι;»

Εκείνο το όμορφο, ανοιξιάτικο απόγευμα, είπα στον εαυτό μου: «… και  το όνομα αυτού… DE FACTO

Ένα απόλυτο ΝΑΙ !!!!!!!!!!

Τα συναισθήματα άρχισαν να με κυριεύουν γιατί το νεανικό μου όνειρο θα γινόταν πραγματικότητα.

Για μένα το De Facto είναι σαν ένα παιδι που το μεγάλωσα  να γινει 19...

Το αγάπησα, το αγαπώ και θα το αγαπώ πάντα... απόλυτα!Και μαζί  μ’αυτό, αγαπώ όλους τους φίλους  του, παλιοί και νέοι φίλοι του “de facto” είναι σαν οικογένεια για μένα".

 

Πως θα το βρείτε!

 

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...