Μεγαλώνοντας τα παιδιά σου χωρίς να τους επιβάλεις το φύλο τους

Το Del LaGrace Volcano το γνωρίσαμε στο Gender Fest που διοργανώθηκε φέτος, για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα εικαστικό καλλιτέχνη και πολιτιστικό παραγωγό που δεν περιορίζεται στους τυπικούς ορισμούς κανονικότητας του φύλου (gender variant). Ως μέλος της κοινότητας, προωθεί θέματα και αντιλήψεις σχετικά με το φύλο και τη σεξουαλική ταυτότητα για κοινωνικούς, πολιτικούς αλλά και προσωπικούς σκοπούς.

Μεταξύ άλλων έχει κάνει την παραγωγή για τέσσερα βιβλία [«Love Bites» (1991), «The Drag King Book» (με Jack/Judith Halberstam, 1999), «Sublime Mutations» (2000) και «Sex Works» (2005)] και έχει αναφερθεί και αναπαραχθεί σε πολυάριθμες εκδόσεις, δοκίμια και βιβλία πάνω στις οπτικές τέχνες και στην queer και φεμινιστική θεωρία.

Τα πιο πρόσφατα μικρού μήκους βίντεο του Del, περιλαμβάνουν: «GENDER QUEER: Qu’est-ce que c’est?» (2005), «The Passionate Spectator» (2003) και το «Journey Intersex» (2000).

Το Vice παρουσιάζει ένα μικρό ντοκυμαντέρ σχετικά με την οικογένειά του, χρησιμοποιώντας το δικό του οικογενεικό παράδειγμα για να παρουσιάσει το πως είναι να μεγαλώνεις παιδιά δίχως να τους επιβάλεις ένα φύλο ή στερεοτυπικές αντιλήψεις περί φύλου. Στο βίντεο μαζί του εμφανίζονται τα δύο γλυκήτατα παιδιά του και η μητέρα της συντρόφου του.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του ντοκυμαντέρ είναι αυτό που τα παιδιά αποκαλούν τον έναν γονέα mama και τον άλλον γονέα mapa. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο, μια οικογένεια να δημιουργεί τους δικούς της όρους σύμφωνα με την δική της πραγματικότητα.

Δείτε το!

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...