Ο οργασμός μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της καλής υγείας

Το άρθρο που ακολουθεί, αναδημοσίευση από την σελίδα "Το κουτί της Πανδώρας", βάζει τα πράγματα στην θέση τους για τον πολυπόθητο "οργασμό" και μιλάει για μια σειρά από ευεγερτήματα που προσφέρει στην υγεία μας. Αν και δεν αναφέρεται σε έρευνες για ομόφυλα άτομα και ακόμα και αν μας λέει ότι ο οργασμός "βοηθάει" στην μονογαμία, ωστόσο παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία για να επιδιώξουμε όσο τον δυνατόν περισσότερους οργασμούς! Διαβάστε το!

Ένας από τους κύριους λόγους που ο άνθρωπος αισθάνεται τόσο καλά μετά από ένα οργασμό είναι επειδή ο εγκέφαλος απελευθερώνει μια ορμόνη, την ωκυτοκίνη ή όπως ονομάζεται και αλλιώς ορμόνη της αγάπης, η οποία πλημμυρίζει όλο το σώμα με κύματα ευχαρίστησης.

Πετάς στα...σύννεφα

'Όπως επισημαίνει η σεξολόγος Beverly Whipple σε μελέτη που έγινε από Carol Rinkleib Ellison, το 2000, στην οποία ερωτήθηκαν 2.632 γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 23 και 90 ετών διαπίστωσε ότι το 39% των ατόμων που αυνανίζονται ανέφεραν ότι κάνουν αυτό ώστε να χαλαρώσουν. Όπως εξηγεί η Whipple "η ορμόνη της ωκυτοκίνη όταν απελευθερώνεται από τα νευρικά κύτταρα στον υποθάλαμο (μια περιοχή του εγκεφάλου) διεγείρει τα συναισθήματα της χαλάρωσης και ζεστασιάς. Παράλληλα η έρευνα που που έγινε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Groningen στην Ολλανδία διαπίστωσε ότι όταν οι γυναίκες βιώνουν οργασμό, η αμυγδαλή, το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με το φόβο και το άγχος, χαλαρώνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Διώχνει μακρυά τους...πειρασμούς

Ερευνητές στη Γερμανία αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα πείραμα για να διαπιστώσουν τις επιπτώσεις της ωκυτοκίνης. Έτσι χορήγησαν oxycotin σε μια ομάδα (ετεροφυλόφιλων) άνδρες και στην παρέα τους ήταν και μια πολύ ελκυστική γυναίκα. Εκείνοι που πήραν oxycotin και ήταν σε μονογαμικές σχέσεις αποφάσισαν να κρατούν τις αποστάσεις τους από την γυναίκα δόλωμα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που όλο και την πλησίαζαν προσπαθώντας να την προσεγγίσουν.

Διαλογισμός

Μια οργάνωση στο Σαν Φρανσίσκο, που ονομάζεται One Taste, έχει ως αντικείμενο την πρακτική εξάσκηση του «οργασμικού διαλογισμού», κατά την διάρκεια της οποίας οι σύντροφοι προσπαθούν να επικεντρωθούν στην επίτευξη του. Πρόσφατα, ηθοποιός και πρώην συμπαίκτης, Karen Lorre,αποκάλυψε ότι είχε 11 οργασμούς την ημέρα γεγονός που οφείλεται στις νέες πρακτικές του διαλογισμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε σε ένα άρθρο των New York Times, ένας άνδρας ομολόγησε ότι « ο οργασμός βελτιώνει τη συγκέντρωση του στη δουλειά."

Καταπολεμά τις αϋπνίες

Η ειδικκή σεξολόγος Whipple επικαλείται μια άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την οποία προκύπτει ότι το 32% των 1.866 γυναικών στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι αυνανίζονται, προκειμένου να χαλαρώσουν και να παραδοθούν στην αγκαλιά του Μορφέα.

Ανακουφίζει από τους πόνους

"Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι οι οργασμοί μπορούν να ανακουφίσουν όλα τα είδη του πόνου - συμπεριλαμβανομένου του πόνου από αρθρίτιδα, πόνος μετά από χειρουργική επέμβαση και ακόμη και τον πόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Γρήγορη ανάρρωση μετά από κρυολόγημα

Μελέτη σε ένα γερμανικό πανεπιστήμιο έδειξε ότι η σεξουαλική διέγερση κατά την διάρκεια του οργασμού αύξησε τον αριθμό των κυττάρων "δολοφόνου" που ονομάζονται λευκοκύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι άνθρωποι είναι άρρωστοι, ο οργασμός θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάρρωση τους.

Ξεχάστε τα μπότοξ

Ο Δρ David Weeks, ένας Βρετανός σύμβουλος κλινικός ψυχολόγος και πρώην επικεφαλής της παλιάς ψυχολογίας ηλικίας στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου,ανακάλυψε ότι τα άτομα μεταξύ των ηλικιών 40 και 50 ετών ανέφεραν ότι έδειχναν νεότεροι αφού είχαν περισσότερες σεξουαλικές επαφές κατά 50%. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής μια από τις ορμόνες που απελευθερώνεται η αυξητική ορμόνη κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο ελαστικό.

Όσο περνούν τα χρόνια τόσο καλύτερα

Μελέτη στο American Journal of Medicine έδειξε ότι η σεξουαλική ικανοποίηση κυρίως στις γυναίκες αυξάνεται με την ηλικία. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελέτησαν 806 γυναίκες που ζουν σε μια προγραμματισμένη σπίτι της κοινότητας. Η μελέτη μέτρησε τη σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών αυτών που είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη και ήταν όλα μετεμμηνοπαυσιακές. Όπως τεκμηριώθηκε η σεξουαλική ικανοποίηση ικανοποίηση αυξάνεται με την ηλικία, με περίπου το ήμισυ των γυναικών άνω των 80 ετών να αναφέρουν σεξουαλική ικανοποίηση σχεδόν πάντα ή πάντα .

Ενισχύει τη γονιμότητα

Η απογείωση στον έρωτα σε κάνει πιο γόνιμη: κατά τον οργασμό η μήτρα συσπάται και κινείται με τρόπο που διευκολύνει το σπέρμα να φτάσει σε αυτήν. Οι συσπάσεις μπορεί, επίσης, να βοηθήσουν τα σπερματοζωάρια να φτάσουν στις σάλπιγγες.

Ενδομητρίωση

Σε μια αμερικανική έρευνα σε 2.012 γυναίκες, που διερευνούσε τη σχέση μεταξύ της ενδομητρίωσης, οι ερευνητές βρήκαν πως καθώς οι συσπάσεις της μήτρας κατά τον οργασμό μπορεί να βοηθήσουν στην αποβολή των εμμηνορροϊκών υπολειμμάτων, αξίζει να ερευνηθεί αν ο οργασμός κατά την εμμηνόρροια μπορεί να προστατεύσει από την ενδομητρίωση.

Ευκολότερη γέννα

Σε πρόσφατη έρευνα, 1.853 έγκυες ρωτήθηκαν ανάμεσα στην 29η και την 36η εβδομάδα της κύησης για τη σεξουαλική τους ζωή κατά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Αυτές που έκαναν σεξ (ή είχαν οργασμό χωρίς συνουσία) στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου ήταν πιο πιθανό να φτάσουν μέχρι τις 40 εβδομάδες από αυτές που απείχαν στα τελευταία στάδια της κύησής τους. Ο γυναικείος οργασμός μπορεί να ανοίξει τον τράχηλο της μήτρας μέχρι και δύο εκατοστά.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...