Λεσβία μυνήει τον θεραπευτή της που την ανάγκαζε να "αλλάξει" την σεξουαλική της ταυτότητα

Στην Καλιφόρνια ένας ψυχοθεραπευτής, ο οποίος έχτιζε το προφίλ του οικογενειακού συμβούλου και σύμβουλου γάμου, κατηγορείται από lgbt οργάνωση ότι ανάγκαζε λεσβία ασθενή του να αλλάξει τον σεξουαλικό της προσανατολισμό και τις προτιμήσεις της για τις γυναίκες. Η ασθενής του, μάλιστα, έχει καταθέσει μύνηση εναντίον του περιγράφοντας όλα όσα συνέβησαν στα 8 χρόνια "θεραπείας" της που της κόστισαν περίπου 70.000 δολάρια!

Το περιστατικό έκανε γνωστό η οργάνωση National Center for Lesbian Rights. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την καταγγελία η λεσβία Katherine McCobb απευθύνθηκε στον θεραπευτή Lloyd W. Willey για ζητήματα που αφορούσαν τη σεξουαλικότητά της. Ωστόσο, όπως αναφέρει, εκείνος για 8 ολόκληρα χρόνια τη χειραγωγούσε προσπαθώντας να αλλάξει τη σεξουαλική της κατεύθυνση. 

Μερικά από τα επιχειρήματα του θεραπευτή ήταν ότι η έλξη της για άλλες γυναίκες ήταν αφύσικη και ότι εκείνος μπορούσε να "αλλάξει το μυαλό της" και τον τρόπο σκέψης της. Της επέβαλλε να αλλάξει τρόπο ντυσίματος, ακόμα και χτένισμα, και να βγει ραντεβού με έναν άντρα που επίσης ήταν ασθενής του!

Ο Shannon Price Minter, νομικός εκπρόσωπος του National Centre for Lesbian Rights λέει πως οι ενέργειες του θεραπευτή ήταν παράνομες.

Στο παρελθόν μεγάλοι ιατρικοί οργανισμοί, ανάμεσα τους και η Αμερικανική Ιατρική Ένωση αλλά και ο Αμερικανικός Ψυχολογικός Σύλλογος, έχουν καταδικάσει όλες τις θεραπείες για την αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού.

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...