igualdad LGBT για την επίθεση στην Βαρκελώνη

Η μία μετά την άλλη, οι lgbt ισπανικές οργανώσεις ανεβάζουν αναρτήσεις στις σελίδες τους στα social media εκφράζοντας την λύπη τους για την τρομοκρατική επίθεση που έγινε χθες το απόγευμα στην Βαρκελώνη.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση της Οργάνωσης igualdad LGBT (lgbt ισότητα) στο instagram που μας θυμίζει τα εξης:

"Πριν από 40 χρόνια στην Las Ramblas της Βαρκελώνης πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαμαρτυρία του LGBT Pride. Σήμερα στην Las Ramblas η Βαρκελώνη υπέστη την χειρότερη τρομοκρατική της επίθεση. Η lgbt κοινότητα επίσης πενθεί. Είμαστε όλοι με την Βαρκελώνη".

 

 

 

Η επίθεση συνέβη χθες το απόγευμα. Ένα βαν ανέβηκε στον πεζόδρομο Las Ramblas, μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της καταλανικής πρωτεύουσας και παρέσυρε πεζούς. Μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 14 νεκροί και σχεδόν 100 τραυματίες εκ των οποίων πολλοί σε σοβαρή κατάσταση. Ακολούθησε πανικός σε όλη την πόλη ενώ η αστυνομία κατάφερε, μετά από ανθρωποκυνηγητό, να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες.

Χθες την νύχτα, ωστόσο, έγινε και δεύτερη επίθεση με πέντε άνδρες, που έριξαν βαν σε πεζούς, κατά την καταδίωξη, στην περιοχή Καμπρίλς. Νεκροί κατέληξαν οι δράστες, τραυματίστηκαν πολίτες και ένας αστυνομικός.

Αυτές τις μέρες και μέχρι τις 20 Αυγούστου, στην Βαρκελώνη πραγματοποιήται το Circuit, το γκέι φεστιβάλ της πόλης με πολλές εκδηλώσεις. Οπότε στην πόλη βρίσκονται πολλοί lgbt τουρίστες. Προς το παρόν έχουν ακυρωθεί όλες οι επόμενες εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...