Ντιν νταν οι εκλογές μας έρχονται.... (12/9/07)

Φίλες, φίλοι και μέλη, η ΟΛΚΕ στα χρόνια που δραστηριοποιείται για τα δικαιώματα των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών, γυναικών και ανδρών τρανς προσέγγισε για τα αιτήματα της κοινότητάς μας όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Η συνεργασία με τα κόμματα είχε-έχει σκοπό να γίνουν θέσεις των κομμάτων τα αιτήματά μας, να μπουν στην ατζέντα τους και στα προγράμματά τους.

Με την ευκαιρία των εθνικών εκλογών 2007, η ΟΛΚΕ θέλει να υπενθυμίσει την θέση των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε ζητήματα που αφορούν την κοινότητά μας με κυρίαρχο αυτό του πολιτικού γάμου ζευγαριών του ίδιου φύλου.

Η Νέα Δημοκρατία δεν απάντησε ποτέ στις προσκλήσεις μας. Ως κυβερνόν κόμμα  ήταν αποτρεπτικό στο διάλογο και μέλη του ήταν υβριστικά απέναντι στην κοινότητά μας. Π.χ. ο κ. Γερ. Γιακουμάτος, ο κ. Ιωαν. Ιωαννίδης.

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ΠΑΣΟΚ έχει ως θέση όχι τον πολιτικό γάμο μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου αλλά το συμβόλαιο συμβίωσης ανεξαρτήτως φύλου, αποκλείει την παιδοθεσία.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις προσεγγίσεις μας απάντησε ότι: «δεν είσαστε στις προτεραιότητες μας».

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Α. Αλαβάνος το καλοκαίρι του 2006 θέτει επερώτηση στην Βουλή για τον πολιτικό γάμο ζευγαριών του ίδιου φύλου. Ερώτηση που τέθηκε για πρώτη φορά στη Βουλή. Σε συνέντευξη στο περιοδικό «Antivirus» τεύχος 21 (Μάρτιος 2007) υπαναχώρησε λέγοντας «…πως δεν έχει σημασία ο όρος που επιλέγει κανείς…» και στην συνέχεια αναφέρεται σε ευρωπαϊκές χώρες που έχουν νομιμοποιήσει την συμβίωση. Το καλοκαίρι του 2007 το τμήμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κόμματος σε ξένη δημοσίευση μιλά για συμβόλαιο συμβίωσης ή πολιτικό γάμο.

Ελπίζουμε οι αναφορές της ΟΛΚΕ για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε ότι αφορά τον πολιτικό γάμο ζευγαριών του ίδιου φύλου να διευκολύνει την επιλογή της ψήφου σας.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...