Μας ξεγέλασε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Τα μπαλώνει ο Αλαβάνος.

Μαζική Αποστολή σε 34.000 παραλήπτες.

Σχόλια του LesbianGR για τις δηλώσεις του Ψαριανού στο Mega και ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας για το ίδιο θέμα.

Είχαμε λάβει πριν καιρό ένα συμπαθητικό κείμενο, το οποίο αναδημοσιεύσαμε, για τα αποτελέσματα των πρόσφατων Βουλευτικών εκλογών και αυτός που είχε γράψει το κείμενο είχε κάπου αναφέρει ότι χάρηκε που μπήκε ο Ψαριανός στην Βουλή. Φαντάζομαι μετά τις δηλώσεις του Ψαριανού στο Mega θα του κόπηκε η χαρά.

O Ψαριανός μέσα σε άλλα που θα διαβάσετε παρακάτω, είπε:
“Μέσα στα μέσα, τηλεοράσεις κ.λπ., άμα δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο, σε κόβουνε».

Απορία 1: άμα έχουμε κατακλύσει τα media γιατί οι γκει και οι λεσβίες σε αυτά δεν πλειοψηφούν και γιατί συνέχεια στα media μας βρίζουν και γιατί δεν βλέπουμε κανένα σήριαλ με gay χαρακτήρες της προκοπής και γιατί κανένας χορηγός από αυτούς που δίνουν απίστευτα λεφτά στα media δεν χορηγεί καμία gay εκδήλωση και γιατί όλες οι διαφημίσεις είναι για straight?

Απορία 2: Ψαριανέ: Με βάση την δήλωση σου αναρωτιέμαι μήπως είσαι λίγο γκέι; Γιατί, για πες μου εσένα πως δεν σε κόψανε και δεν «πήρες τον πούλο», εδώ  ακόμα και στην Βουλή σε βάλανε ή μήπως τελικά τον πήρες?

 

 
Ανέκδοτο: Ψαριανέ να σε ρωτήσω κάτι: Ας πούμε ότι είμαστε στην Αθήνα, μέσα στην Βουλή, σε μια συνεδρίαση. Εσύ (Ο Ψαριανός), ο Αγ.Βασιλής και ένας γκέι δηλωμένος βουλευτής και σηκώνεται και οι τρείς ταυτόχρονα τo χέρι σας για να πάρετε τον λόγο, ποιος νομίζεις ότι θα μιλήσει πρώτος;

Φυσικά Εσύ, γιατί οι άλλοι δύο είναι πλάσματα της φαντασίας σου.

Υ.Γ.1 : Άμα είχαμε κατακλύσει τα media δεν θα είχαμε έστω έναν γκέι δηλωμένο βουλευτή;

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Προς τον Πρόεδρο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Κον Αλέκο Αλαβάνο

Αγαπητέ κύριε Αλαβάνο,

Με την παρούσα ανοικτή επιστολή – δελτίο τύπου μας, σας ζητούμε να διασαφηνιστεί η θέση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε σχέση με τον γάμο ομοφύλων.

Η αφορμή για την παρούσα επιστολή είναι οι δηλώσεις του βουλευτή του Συ.Ριζ.Α. κυρίου Ψαριανού σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Σταύρου Θοδωράκη, «Πρωταγωνιστές».

Συγκεκριμένα ο κύριος Ψαριανός είπε:

«Είναι απόλυτο το δικαίωμα να διαλέγει με ποιον θα το κάνει. Δηλαδή προς Θεού. Αλλά όχι να μάς αυτώσουνε κιόλας. Υπάρχει ένας ρεβανσισμός. Μέσα στα μέσα, τηλεοράσεις κ.λπ., άμα δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο, σε κόβουνε». (Η δήλωση είναι αναδημοσιευμένη και στα Νέα της 26/9/2007).

Προεκλογικά δε, ενθυμούμαστε, την απάντηση του Συ.Ριζ.Α. στο ερωτηματολόγιο της Διεθνούς Αμνηστίας, στο οποίο υπήρχε ερώτηση για τις σχέσεις ομοφύλων, στην οποία ο Συ.Ριζ.Α. απάντησε ότι μετά τις εκλογές (γιατί άραγε μετά;) το κόμμα σας θα επεξεργαστεί πρόταση για τον γάμο ομοφύλων.

Επίσης προεκλογικά ο κύριος Παπαγιαννάκης, ιστορικό στέλεχος του Συ.Ριζ.Α., δήλωσε σε ερώτηση της Ελευθεροτυπίας (15/9/2007) είναι υποστηρικτής του γαλλικού σύμφωνου συμβίωσης  (PACS). Στο ίδιο άρθρο της Ελευθεροτυπίας η κυρία Δούρου, υποψήφια βουλευτής του Συ.Ριζ.Α. υποστηρίζει τον γάμο ομοφύλων καθώς και την υιοθεσία και την ομογονεϊκότητα. Ο δε κύριος Τσίπρας, ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων είχε υποστηρίξει τον γάμο ομοφύλων.

Αγαπητέ κύριε Αλαβάνο, επειδή με όλες αυτές τις διαφορετικές δηλώσεις προκαλείται σύγχυση για την θέση του Συ.Ριζ.Α. για το επίμαχο αυτό θέμα για την ομοφυλοφιλική, λεσβιακή και τρανσέξουαλ κοινότητα, σας καλούμε προσωπικά ως Πρόεδρος του Συ.Ριζ.Α.  να πάρετε επισήμως θέση με σαφήνεια στα εξής:

  1. Ποιά είναι η επίσημη θέση σας για τον γάμο ομοφύλων.
  2. Ποιά είναι η επίσημη θέση σας για την υιοθεσία από ζευγάρια ομοφύλων και την ομογονεϊκότητα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για την Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα
Η Γενική Γραμματέας
Μαρίνα Γαλανού

 


 

Διαβάστε στην συνέχεια :

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού αλλα και η δίκαια ανταπάντηση της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συνεχίζει και αγνοεί την LGBT κοινότητα. Μήπως τελικά ήταν ψηφοθηρικά τα κίνητρά τους;

Επιτέλους συνάντηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με την Ε.Ο.Κ.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...