Go Vegan: Γκρανόλα με λεμόνι και μπλούμπερι από το Jason - ΑντιΓόνη

Η γκρανόλα δεν είναι κάτι που συνηθίζεται στην ελληνική κουλτούρα και κουζίνα, αλλά αξίζει σίγουρα να το εντάξουμε, γιατί είναι χορταστικό και υγιεινό. Ταιριάζει και για πρωινό γεύμα, αλλά και ως σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Χρειάζονται μόνο τέσσερα βήματα για την ετοιμασία της!

 

Υλικά:

  • 3 κούπες κορνφλέικς
  • 3 κούπες κεχρί
  • 2 κούπες βρώμη
  • 1 1/2 κούπα αποξηραμένα μπλούμπερι
  • 1/2 κούπα σπόροι κάνναβης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα
  • 1/2 κούπα σιρόπι ρυζιού
  • 1/2 κούπα χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

 

Ετοιμασία:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 275 βαθμούς και τοποθέτησε δύο αλουμινόχαρτα.
  2. Σε δύο διαφορετικά μπωλ ανακάτεψε τα στεγνά και τα υγρά συστατικά αντίστοιχα.
  3. Ανακάτεψε τα υγρά συστατικά με τα στεγνά. Άπλωσε το μίγμα στα δύο αλουμινόχαρτα.
  4. Ψήσε την γκρανόλα για 45 λεπτά. Άσε την να κρυώσει πριν την καταναλώσεις!

Καλή απόλαυση !!!

Γράφει το Jason - ΑντιΓόνη
"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, έζησα στο Λονδίνο, αλλά αυτοπροσδιορίζομαι ως πολίτης του κόσμου. Είμαι αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και της δραματικής σχολής της Ρούλας Πατεράκη. Έχω διοικήσει έναν εκπαιδευτικό οργανισμό προωθώντας σημαντικά την ξενόγλωσση εκπαίδευση σε Ελλάδα και Κύπρο. Ασχολούμαι επίσης με τον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα και τα ζωικά δικαιώματα. Είμαι άθεο, βίγκαν, άφυλο, πανσέξουαλ, πολυσυντροφικό, τσουλί, συλλέκτρια εμπειριών, αντιρατσιστής και αντιφασίστρια, μα πάνω από όλα φεμινιστής".

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...