Πρεμιέρα χθες για την "Μια Φανταστική Γυναίκα". Ρεπορτάζ από το IDEAL και το πάρτι που ακολούθησε

Έγινε χθες, 27 Σεπτεμβρίου 2017, η επίσημη πρεμιέρα της Χιλιανής ταινίας "Una Mujer Fantástica" (Μία Φανταστική Γυναίκα) στον κινηματογράφο IDEAL, στο πλαίσιο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ "Νύχτες Πρεμιέρας".

Στην προβολή παραβρέθηκε η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Daniela Vega, τρανς ηθοποιός από την Χιλή ενώ παρακολούθησαν πλήθος κινηματογραφόφιλων, δημοσιογράφων και πολλά lgbt ατόμων.

Τόσο η ταινία όσο και η πρωταγωνίστριά της καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ενώ ακολούθησε συνέντευξη τύπου, όπου η Daniela Vega απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αλλά και των lgbt ατόμων.

Σε ερώτημα για το πως νοιώθει που εκπροσωπεί την τρανς κοινότητα εκείνη δήλωσε περήφανη, σημείωσε ότι ανοίκει στην lgbt κοινότητα και είναι πολύ χαρούμενη γι αυτό αλλά νοιώθει να ανήκει και σε μια άλλη, πιο μεγάλη κοινότητα, την κοινότητα των ανθρώπων. Εκτίμησε ότι ό,τι δεν ξέρουμε το φοβόμαστε και κάλεσε το κοινό, όταν γυρίσει στο σπίτι του να αναλογιστεί τι φοβάται και ποιους, ίσως, αδικεί εξαιτίας αυτών των φόβων του.

Μίλησε για την αστυνομία και επεσήμανε ότι η αστυνομία και στο σύνολό της όλη η θεσμική πολιτεία, σε στηρίζει και σε βοηθάει αν σε καταλαβαίνει, αν καταλαβαίνει τι είσαι. Αν αυτό δεν συμβαίνει, με το επιχείρημα της δήθεν προστασίας σου, σε τιμωρεί και καταλήγει να σε κακοποιεί.

Τέλος, δήλωσε ευτυχισμένη και πολύ συγκινημένη που την στιγμή της πρεμιέρας της ταινίας της, στην Βουλή των Ελλήνων συνεχίζονταν η συζήτηση της Επιτροπής για το Σχέδιο Νόμου για την Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, φώναξε ένα μπράβο στην lgbt κοινότητα και δύναμη για να συνεχίσει τους αγώνες της.

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε πάρτι προς τιμής της, στο μπαρ Balthazar, στους Αμπελόκηπους, διοργάνωση του Outview Film Festival. Η ηθοποιός, πραγματικά πολύ χαρούμενη και φιλική με όλους, δεν δυσανασχέτησε στιγμή να φωτογραφίζεται με όσους της το ζητούσαν.

 

Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, στις 5 Οκτωβρίου 2017, διανομή από τις StraDaFilms & Seven Films. Αποτελεί την επίσημη πρόταση για τα βραβεία Όσκαρ από την Χιλή.

Οι κριτικοί κινηματογράφου σημειώνουν ότι η Daniela Vega αξίζει το βραβείο Πρώτου Γυναικείου Ρόλου, αν και θα πρέπει να "πασχίσει" πολύ γι αυτό καθώς δεν θα συμμετέχει μόνο με μία μη αγγλόφωνη ταινία αλλά και ως τρανς άτομο. Θα ήταν η πρώτη τρανς ηθοποιός που θα κέρδιζε ένα τέτοιο βραβείο καθώς μόνο cis άτομα έχουν βραβευτεί από την Ακαδημία Κινηματογράφου των Όσκαρς, ακόμα και σε τρανς ρόλους.

Η Daniela Vega, χθες, σίγουρα κέρδισε το Όσκαρ της καρδιάς μας!

Φωτορεπορτάζ Costas Lykavittos

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...