Σύσταση Επιτροπής για Ομοφυλόφιλους

Παράθυρο στην ελεύθερη συμβίωση των ομοφυλοφίλων ανοίγει το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο συστήνει ομάδα εργασίας που θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους του θέματος και θα εξετάσει αν τελικώς θα αποκτήσουν και τα ομόφυλα ζευγάρια τη δυνατότητα να συνάψουν το «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης».

Στην επιστολή απάντησης του υπουργού στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αναφέρεται ότι θα συσταθεί ομάδας εργασίας που θα μελετήσει όλες τις πτυχές της συμβιωτικής σχέσης ατόμων του ίδιου φύλου και ότι δεν υπάρχει ουδεμία πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να συμπεριφερθεί με βάση αποκλεισμούς και διακρίσεις προς οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, για οποιοδήποτε λόγο.

Η επιστολή συνεχίζει αναφέροντας ότι το θέμα της συμβίωσης των ατόμων του ίδιου φύλου και της νομικής του ρύθμισης είναι πολυδιάστατο και αφορά πλήθος ζητημάτων, τα οποία ορθώς επισημαίνονται (κληρονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, υγειονομικά, συνταξιοδοτικά, προνοιακά, εργασιακά κ.λπ.), χρειάζονται συνθετική μελέτη και είναι αρμοδιότητος πολλών άλλων υπουργείων. Σύμφωνα με τον υπουργό, «η ομάδα εργασίας θα διερευνήσει όλες τις όψεις, τη διεθνή πρακτική και το υφιστάμενο εγχώριο νομικό και κοινωνικό πλαίσιο».

Πηγή: Καθημερινή

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...