Μια φωτογραφία καλεί σε μια αγκαλιά την Ισπανία με την Καταλονία

Η Ισπανική και Καταλανική lgbt κοινότητα είναι διχασμένη για το θέμα, που λίγο-πολύ όλοι ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ανεξαρτησία ή όχι της Αυτονομίας της Καταλονίας (με πρωτεύουσα την αγαπημένη στον lgbt κόσμο Βαρκελώνη), όπως διχασμένος παραμένει όλος ο Ισπανικός και Καταλανικός λαός.

Πολλά lgbt άτομα πήραν δημόσια θέση σχετικά με το θέμα, όπως και πολλές lgbt οργανώσεις. Επίσης πολλά lgbt άτομα από την Καταλονία συμμετείχαν στο διαφιλονικούμενο δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής στην Καταλονία.

Ο φωτογράφος Ferry Frias εκφράστηκε σχετικά με τον δικό του τρόπο. Ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία με τον ίδιο και τον αγαπημένο του Gael, στην οποία φιλιούνται ενώ οι σημαίες της Ισπανίας και της Καταλονίας αγκαλιάζουν τα γυμνά τους σώματα...

Μαζί με την φωτογραφία του έγραψε το εξής σχόλιο:

"Πνίγομαι! Έχω αρρωστήσει από το να αναπνέω έναν αέρα μολισμένο από μίσος, έχω βαρεθεί! Πότε θα δούμε ότι η πολιτική προσπερνά κάθε σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες; Πνίγομαι! Πότε θα καταλάβουμε ότι οι ιδεολογίες καταπατούν την αγάπη και την ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων; Θεωρώ τον εαυτό μου Καταλανό, Ισπανό, Ευρωπαίο και πολίτη του κόσμου. Τίποτα δεν μου ανήκει, είμαι περαστικός και ήρθα απλά για να ζήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιατί νομίζουμε ότι μας ανήκει κάτι που δεν είναι καν δικό μας; Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε γι αυτό ακριβώς τον λόγο. Για να ενθαρρύνει την αγκαλιά μεταξύ κοινοτήτων, μεταξύ εδαφών, μεταξύ πολιτών που θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ανθρώπινη ματαιοδοξία και να ποντάρουν στην ένωση, στον διάλογο και σε έναν καλύτερο κόσμο". 

Στην φωτογραφία του δέχτηκε πολλά όμορφα σχόλια από αυτούς που υποστηρίζουν ότι η Καταλονία δεν πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ισπανία, θέση που μάλλον υποστηρίζει και ο φωτογράφος, αλλά και πολλά κριτικά σχόλια από αυτούς που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία. Ωστόσο, όποια γνώμη και αν έχουμε σχετικά, δεν παύει να είναι μια όμορφη φωτογραφία με ένα όμορφο μήνυμα και μακάρι όλες οι διαφωνίες να εκφράζονταν έτσι... 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...