O Συνασπισμός υποστηρίζει πολιτικό γάμο τελικά; 11/4/08

Η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος καταγγέλλει το πολιτικό κόμμα Συνασπισμός για πολιτικό εμπαιγμό εις βάρος της κοινότητας των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών στο θέμα του πολιτικού γάμου.

Η πρωτοβουλία της ΟΛΚΕ σχετικά με τον πολιτικό γάμο, βασίστηκε σε σχετική μακρά συνεργασία με τον ΣΥΝ, με αποκορύφωση την εξαγγελία περί της δυνατότητας του κόμματος αυτού, να τελέσει πολιτικό γάμο, με τον ισχύοντα νόμο, από τον σημερινό πρόεδρό του Α. Τσίπρα στη γιορτή υπερηφάνειας, τον Ιούνιο του 2006 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Από τότε μέχρι σήμερα, ο ΣΥΝ διαβεβαίωνε την ΟΛΚΕ και τα ΜΜΕ, σε κάθε ευκαιρία, πως στηρίζει τις προσπάθειες της ΟΛΚΕ και θα κάνει πολιτικό γάμο.

Το πιο πρόσφατο δελτίο τύπου του ΣΥΝ, εκδόθηκε στις 14/03/08, με θέμα, «Για τον πολιτικό γάμο ομοφύλων», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι, «…υποστηρίζει τις δημοσιοποιημένες πρωτοβουλίες μελών της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος να τελέσουν πολιτικό γάμο καθώς μάλιστα πιστεύει ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τον πολιτικό γάμο επιτρέπει τους γάμους ομοφύλων».

Το ΔΣ της ΟΛΚΕ  συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ όπου συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει εμπάργκο πληροφόρησης  ως προς τα δημαρχεία και τις ημερομηνίες, πραγματοποίησης των σχετικών τελετών.

Έκτοτε η ΟΛΚΕ δεν είχε καμία πληροφόρηση για τα στοιχεία αυτά, παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας με αρμόδια στελέχη του ΣΥΝ.

Σήμερα ο ΣΥΝ μας ανακοίνωσε την άρνηση των δημάρχων που επηρεάζει να τελέσουν τους γάμους αυτούς!

Ο ΣΥΝ καλείται να εξηγήσει γιατί πρόβαλε την προηγούμενη άποψη, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση κάποιων δημάρχων, εκμεταλλευόμενος την κατανοητή επιθυμία της μεγάλης ομάδας των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών πολιτών της χώρας για ισότητα και δικαιοσύνη, και πλειοδοτώντας κάθε άλλο πολιτικό χώρο για λόγους προεκλογικής εκμετάλλευσης

Η ΟΛΚΕ συνεχίζει τις δράσεις για την εφαρμογή του πολιτικού γάμου και στα ζευγάρια του ίδιου φύλου αξιοποιώντας συνεργασίες και με άλλους πολιτικούς χώρους.

Η ΟΛΚΕ καλεί όλους τους δημάρχους της χώρας να της εκδηλώσουν την αντίληψή τους για την ισότητα και την ελευθερία των δημοτών τους και να τελέσουν πολιτικούς γάμους, τώρα!

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...