Iστορική ημέρα για την τρανς κοινότητα

Μετά από μια διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και σε έντονους τόνους μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου.

Θετικά ψήφισαν 171 βουλεύτριες και βουλευτές, αρνητικά 114, σε σύνολο 285 βουλευτών.

Το διαφιλονικούμενο άρθρο 3 που προβλέπει Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου σε άτομα από 15 έως 17 χρονών με γνωμάτευση από επιστημονική επιτροπή και με σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων του,  πέρασε με 124 θετικές ψήφους.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε ο Σύριζα, το Ποτάμι, η ΔΗΣΥ αλλά και οι ΑΝΕΛ που ψήφισαν επί της αρχής, ενώ κατά η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Η Μαρίνα Γαλανού, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών δήλωσε για την σημερινή νίκη της lgbt κοινότητας:

"Η σημερινή ήταν μία ιστορική ημέρα για την τρανς κοινότητα. Είναι η ώρα να χαρούμε τους κόπους χρόνων. Είναι η ώρα που μία κοινότητα που έζησε χωρίς να αναγνωρίζεται το στοιχειώδες, η πραγματική μας ταυτότητα, να βγει στο φως.

Ευχαριστούμε όλες και όλους τους βουλευτές που στήριξαν τον νόμο αυτό, όπως και κάθε δημοκρατικό άνθρωπο που ήταν μαζί μας, καθώς και όλες και όλους που δούλεψαν μαζί μας. Αισθάνομαι συγκίνηση και όταν βγαίναμε απ’ την Βουλή που πήγαμε να παρακολουθήσουμε τη ψηφοφορία, δεν ήξερα καλά-καλά πού πατάω.

Ας χαρούμε αυτές τις στιγμές που δεν ανήκουν μόνο σε εμάς, αλλά σε όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν σε μία ανοικτή κοινωνία, και από τις επόμενες ημέρες, πιάνουμε ξανά δουλειά, να φύγουν με κάθε δυνατό τρόπο οι περιοριστικές προϋποθέσεις".

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...