Aids/Hiv οργανώσεις στο Athens Pride 2008

ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

…αλλά προσέχουμε για να έχουμε!

Το HIV/AIDS εξακολουθεί να υπάρχει! Μάλιστα παρουσιάζει έξαρση τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μπορεί να έχει γίνει μια χρόνια νόσος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το να κολλήσεις HIV είναι παιχνιδάκι.
 
Το Athens Pride παρουσιάζει τις οργανώσεις και τους φορείς που ασχολούνται και με τη σεξουαλική υγεία κι ειδικότερα με το HIV/AIDS, με αφορμή την ενισχυμένη παρουσία τους φέτος και την οικονομική υποστήριξη από το ΚΕΛΠΝΟ.

Ελάτε στην πλατεία Κλαυθμώνος το Σάββατο 7 Ιουνίου από τις 12 το μεσημέρι, για να ενημερωθείτε από κοντά και να λύσετε τις απορίες σας γύρω από το ασφαλέστερο σεξ και την υγεία.

Οι οργανώσεις αυτές είναι

Σύνθεση – Ενημέρωση Ευαισθητοποίηση για το HIV/AIDS:  Διατηρεί τη μεγαλύτερη βάση πληροφοριών για το HIV/AIDS (www.hiv.gr) κι εκδίδει το γκέι περιοδικό 10% (www.10percent.gr). Επίσης εκδίδει ενημερωτικά φυλλάδια για τη σεξουαλική υγεία. Στο Athens Pride θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το νέο φυλλάδιο Σεξ, Σπέρμα & HIV που μιλάει για το σεξ μεταξύ αντρών. 

Κέντρο ζωής, www.apn.gr: Η πρώτη εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση γύρω από το HIV/AIDS, με στόχο την ψυχολογική αλλά και πρακτική υποστήριξη των οροθετικών και ασθενών με ΑIDS.

ΚΕΛΠΝΟ, www.keel.org.gr: Ο επίσημος κρατικός φορέας, που ασχολείται κυρίως με την ιατρική και κοινωνική υποστήριξη των οροθετικών.

PRAKSIS, www.praksis.gr: Εθελοντική ιατρική οργάνωση με δράσεις και για το HIV/AIDS και συνεργασίες και με LGBT ομάδες.

ACT UP, www.actup.gr: Παγκόσμια ακτιβιστική οργάνωση, η οποία στην Ελλάδα «…διεκδικεί …την αύξηση των χρηματικών κονδυλίων που διατίθενται για το νόσημα, …την πρόσβαση στο φάρμακα όλων όσων τα έχουν ανάγκη, την ενημέρωση του κοινού, την καταστολή των ρατσιστικών φαινομένων.»

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...