ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΑΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Πληροφορήθηκα μόλις, ότι υποβλήθηκαν από την Εισαγγελία Ρόδου 2 αγωγές, προκειμένου να κηρυχτούν οι γάμοι μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου που τελέστηκαν στις 3 Ιουνίου στην Τήλο ως ανυπόστατοι και ανύπαρκτοι.

Η Εισαγγελία αναφέρεται σε διεθνείς συμβάσεις, όπου πράγματι γίνεται ο λόγος για γάμους ανάμεσα σε άτομα διαφορετικού φύλου. Τα παραπάνω κείμενα όμως δεν απαγορεύουν το αντίθετο, δηλαδή τη δυνατότητα τέλεσης γάμων μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου. Και πράγματι, μια σειρά από χώρες της Ευρώπης αλλά και αλλού έχουν προβεί σε πλήρη εξίσωση των σχέσεων των ομόφυλων ζευγαριών με εκείνες των ετερόφυλων. Συγχρόνως η αγωγή αγνοεί μια βασική αρχή του Δικαίου των σύγχρονων Δημοκρατιών, κατά την οποία αυτό που ρητά δεν απαγορεύεται επιτρέπεται και όχι το αντίθετο. Θυμίζω επίσης ότι η οικογένεια και ο γάμος είναι κατά το ελληνικό Δίκαιο διακριτές αξίες. Όπως επίσης ότι βάσει του Συντάγματος όλα τα άτομα πρέπει να έχουν δυνατότητα στη δημιουργία  οικογένειας.

Με την ενέργεια αυτή, η Εισαγγελία της Ρόδου καταδεικνύει τη διάθεση τμήματος της Πολιτείας να μην αναγνωρίζει τις σχέσεις μας. Οι γκέι και οι λεσβιακές σχέσεις έχουν και υπόσταση και ύπαρξη και δυστυχώς υφίστανται κάθε λογής διακρίσεις.

Δημήτρης Τσαμπρούνης,

Γκέι ακτιβιστής

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...