ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΝΝΕΛΟ

Στις 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε  πολιτικό μνημόσυνο για τον Βαγγέλη Γιαννέλο στο Ενυδρείο. Ο χώρος πλαισιωνόταν με κεράκια, φυλλάδια, άρθρα και φωτογραφίες του από εκδηλώσεις. Στην τηλεόραση έπαιζε ένα ποτ πουρί από εκπομπές όπου είχε λάβει μέρος και ακούστηκαν μερικά αγαπημένα του μουσικά κομμάτια. Διαβάστηκε ένα μικρό ιστορικό των κινημάτων ΑΚΟΕ και ΕΟΚ καθώς και του περαιτέρω ακτιβισμού του στον πολιτικό χώρο. Τέλος, μιλήσαμε για τον ίδιο και τού αφιερώθηκε ένα ποιήμα. Η ατμόσφαιρα υπήρξε πολύ συγκινητική. Παραθέτω κάτωθεν αποσπάσματα.

"Ο ακτιβισμός ήταν αποστολή ζωής για τον Βαγγέλη. Τον έβαζε πάνω απ' την καριέρα του, πάνω απ' τον έρωτα, πάνω κι απ’ την υγεία του ακόμα. Δεν κυνήγησε την αυτοπροβολή, δεν ήθελε απλώς να είναι αρχηγός, ήθελε να γίνεται σωστή δουλειά, όπως αυτός την καταλάβαινε. Κι όταν δεν είχε βοήθεια, τα έκανε όλα μόνος του. Τόσο ήταν το μεράκι του. Οι νεότεροι ωφείλουν να αναγνωρίσουν ότι για να βρουν το έδαφος στρωμένο για μεγάλα φεστιβάλ υπερηφάνειας και γενική αποδοχή έπρεπε κάποιοι να θυσιάσουν κόπο, χρόνο και χρήμα. Ας αναγνωρίσουμε τη θυσία του, ας παραβλέψουμε τις ανθρώπινες αδυναμίες του κι ας τον τιμήσουμε δίνοντάς του τη θέση που του αξίζει."

"Από τον Βαγγέλη έμαθα ότι καυγάς δεν σημαίνει έλλειψη αγάπης."

"Σαν ετεροφυλόφιλη δεν ήξερα για τις διακρίσεις εναντίων των ομοφυλόφιλων, όμως ο Βαγγέλης μ' έμαθε να καταλαβαίνω και να σέβομαι τα δικαιώματά τους."

"Ντροπή σ' αυτούς που ρίχνουν λάσπη πάνω σε κάποιον που δεν μπορεί πια να υπερασπίσει τον εαυτό του!"

"Μπορεί ο τρόπος του να φαινόταν απόλυτος, όμως αν του μιλάγες λογικά και με επιχειρήματα σε άκουγε, ενδεχομένως παραδεχόταν το λάθος του και ελλισσόταν στον τρόπο δράσης.

"Δυναμικός, γενναιόδωρος, λεβέντης στη ζωή και στο θάνατο."

"Ανάμεσα στα μέλη μας υπάρχουν πολλοί ακροδεξιοί κι ο ερχομός του στους δωδεκαθεΐστές ήταν αφορμή να ξεκαθαριστούν τα πράγματα."

"Ο Βαγγέλης ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ με όλη τη σημασία της λέξης."

Ισαβέλλα Ακτύπη

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...