Η ΟΛΚΕ δικαιώνεται! (22/07/08)

ΟΛΚΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 22 Ιουλίου 2008

Η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) χαιρετίζει τη δίκαιη απόφαση (αριθμός 6310/2008) του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να απορρίψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τις Κοκκώνη Κουβαλάκη, Μαρία Ρόδου και τον Δημήτριο Λάμπρου κατά του σωματείου μας, που εκδικάστηκε στις 10 Ιουνίου 2008.

Με την αίτηση αυτή, οι προαναφερθείσες και ο προαναφερθείς ζητούσαν να απαγορευθούν οι λεκτικοί προσδιορισμοί: «Λέσβιος, Λεσβία, Λέσβια, Λέσβιο, Λεσβιακός –ή, ό» από την επωνυμία καθώς και η αναφορά στις παραπάνω λέξεις σε οποιοδήποτε έγγραφο, εφημερίδα, ή περιοδικό του σωματείου μας, θεωρώντας ότι προσβάλλεται βάναυσα η προσωπικότητά τους. Ζητούσαν επι πλέον, χρηματική ποινή εις βάρος του σωματείου και προσωπική κράτηση των νομίμων εκπροσώπων του, ως μέτρο συμμόρφωσης σε περίπτωση που η αίτησή τους γινόταν δεκτή.

Επαναλαμβάνουμε ότι:

Σεβόμαστε όλες και όλους τις/τους συμπολίτες μας που κατάγονται ή κατοικούν στο νησί της Λέσβου.

Δεν είναι υποτιμιτικό να ονομάζονται λεσβίες οι γυναίκες με ομοερωτικό προσανατολισμό. Η «προσβολή» προέρχεται από την ομοερωτοφοβία. Στην προκειμένη περίπτωση, πιο συγκεκριμένα, από τη λεσβοφοβία.

Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να ονομαστεί Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ακόμη και αν ακούγεται σαν πλεονασμός) για να κάνει τις λεσβίες περισσότερο ορατές στην Ελληνική κοινωνία. Ήταν και είναι ολοφάνερο ότι αναφερόμαστε σε γυναίκες με ομοερωτικό προσανατολισμό.

Η λέξη λεσβία χρησιμοποιείται σε πολλές γλώσσες με τη συγκεκριμένη σημασία, εδώ και αιώνες. Σήμερα δε, χρησιμοποιείται διεθνώς σε όλες σχεδόν τις γλώσσες. Θυμίζουμε επιπλέον, ότι αναφέρεται σε όλα τα ψηφίσματα κατά της ομοερωτοφοβίας και των διακρίσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πιστεύουμε ότι σε μία κοινωνία όπου καμία και κανένας πολίτης δεν θα ήταν Β' κατηγορίας εξ αιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού του/της ή/και της ταυτότητας κοινωνικού φύλου, κανείς λεκτικός προσδιορισμός δεν θα μπορούσε ούτε να προκαλέσει ούτε να προσβάλλει καμία και κανέναν.

Ευχαριστούμε πολύ όλες και όλους τις/τους συμπολίτες που μας συμπαραστάθηκαν, μεταξύ αυτών πολλές και πολλούς που κατάγονται ή κατοικούν στο νησί της Λέσβου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΚΕ

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...