Απαράδεκτες δηλώσεις Βορίδη

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής Β’ Αθηνών- Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ.
Αντιπρόεδρος Γυναικείων Οργανώσεων Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Δευτέρα, 8.9.2008

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθήνας,  Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, με αφορμή τις δηλώσεις του Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Μάκη Βορίδη, σε ραδιοφωνικό σταθμό, περί νόμιμης μεν, αλλά δήθεν ‘’ανήθικης’’ πορνείας , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ο κ. Βορίδης και το κόμμα, το οποίο εκπροσωπεί, έχουν μάθει, όπως φαίνεται, να διαχωρίζουν τους πολίτες, σε πολίτες α’ και β’ κατηγορίας, δηλαδή, σε ‘’ηθικούς’’ και ‘’ανήθικους’’ και με τις δηλώσεις τους αυτές περιθωριοποιούν και απαξιώνουν τις γυναίκες εκείνες, οι οποίες έχουν επιλέξει ως επάγγελμα, αναγνωρισμένο από την Πολιτεία, αυτό της πορνείας.

Προτού, όμως, ο κ. Βορίδης, για λογαριασμό του κόμματός του, προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις, που ‘’εκπορνεύουν’’ τον ‘’πολιτικό λόγο’’ και τα "πολιτικά επιχειρήματα’’, θα έπρεπε να σκεφτεί ότι τέτοιου είδους ελιτίστικοι, μειωτικοί για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και, τελικά, μεσαιωνικοί διαχωρισμοί για τις γυναίκες αυτές είναι - αν μη τι άλλο - πολιτικό ολίσθημα. Διότι, τότε, θα πρέπει ο κ. Βορίδης, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και του κόμματός του, να επιδείξει την πολιτική ‘’λεβεντιά’’ και να δηλώσει, ευθέως, ότι αυτούς του διαχωρισμούς και την ηθική διύλιση την κάνει και την ώρα της ψηφοθηρίας και ότι δεν επιθυμεί τις ψήφους, που προέρχονται από ‘’ανήθικους πολίτες’’, κατά τη δήλωσή του.

Και, επιτέλους, με τέτοιου είδους πολιτικές θέσεις και συμπεριφορές, ας μας πει, τι επιχειρεί το κόμμα, που εκπροσωπεί ο κ. Βορίδης, να εφαρμόσει; Ηθική ευγονική στους πολίτες της χώρας;

Τέλος, στη συζήτηση περί νόμιμου, ηθικού και δίκαιου, παραθέτω τη φράση του Γάλλου φιλοσόφου Μοντεσκιέ: «Δεν είναι κάτι δίκαιο, γιατί είναι νόμος, αλλά είναι νόμος, γιατί είναι δίκαιο ».

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...