Η πρώτη δίκη για διαγραφή φύλου από ταυτότητα θα γίνει αύριο στο Μαρούσι. Κάλεσμα για συμπαράσταση

Αύριο, 1η Νοεμβρίου, και περίπου ένα μήνα μετά την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, θα γίνει στο Μαρούσι η πρώτη δίκη για διαγραφή φύλου από ληξιαρχική πράξη γέννησης αλλά και προσθήκη ονόματος σε ταυτότητα ατόμου που ζητά να αναγνωριστεί ως non binary, δηλαδή που δεν υπάγεται στο δίπολο των φύλων (άρρεν ή θήλυ). Πρόκειται για το αίτημα του Jason – Αντιγόνη Dane για την προσθήκη του “Αντιγόνη” στα επίσημα έγγραφά του και για την διαγραφή του φύλου του από την ληξιαρχική πράξη γέννησής του.

"Από μικρό παιδί δεν ένιωθα ότι ταιριάζω στο φύλο με το οποίο ετεροπροσδιοριζόμουν, δηλαδή το ανδρικό. Ούτε όμως ένιωθα κορίτσι. Η συμπεριφορά, τα γούστα μου, οι ασχολίες μου δεν σχετίζονταν με τα στερεότυπα γύρω από το έμφυλο δίπολο. Μου άρεσε να παίζω με κούκλες. Τώρα πια ντύνομαι με όλων των ειδών τα ρούχα, ακόμη και με φορέματα. Χρησιμοποιώ ουδέτερη αντωνυμία, αλλά και το όνομα Αντιγόνη μαζί με το δοσμένο μου όνομα, συστήνομαι δηλαδή ως το Jason-Αντιγόνη" λέει σε σχετικό του σημείωμα στο Facebook, μέσω του οποίου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στην αυριανή διαδικασία που θα γίνει στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, στις 9 το πρωί.

"Τώρα πια ντύνομαι με όλων των ειδών τα ρούχα, ακόμη και με φορέματα". Όπως επισημαίνει, "με την υπόθεση αυτή, η Δικαιοσύνη καλείται να αναγνωρίσει ότι ο νομοθέτης άφησε αυτό το κενό και ότι τα non binary άτομα θα πρέπει να μπορούν να διαγράφουν το φύλο τους από τα επίσημα έγγραφά τους".

"Νιώθω άβολα με την αυθαίρετη και με βάση την ανατομία μου απόδοση φύλου από τον κόσμο, το να με θεωρούν δηλαδή άνδρα. Δεν είμαι όμως και τρανς γυναίκα. Είμαι τρανς μη δυικό ως προς το φύλο άτομο (gender non binary), και πιο συγκεκριμένα άφυλο άτομο (agender). Ζητώ, λοιπόν, διαγραφή του καταχωρισμένου μου φύλου. Η θεσμική αυτή επιβεβαίωση του πώς βιώνω την ταυτότητα φύλου μου είναι πολύ σημαντική για να νιώθω ικανοποιημένο κι ευτυχισμένο. Το προσφάτα ψηφισθέν νομοσχέδιο δεν προέβλεπε τις non binary ταυτότητες φύλου, και σε περίπτωση που δικαιωθώ από την ελληνική δικαιοσύνη θεωρώ πως θα ανοίξει ο δρόμος για την συμπερίληψη και την αποδοχή μας από την πολιτεία και κοινωνία", τονίζει ακόμη.

Το δικό μας Jason-Aντιγόνη εκπροσωπεί ο Νομικός Βασίλης Σωτηρόπουλος. Για την δίκη έχει γίνει event στο facebook με κάλεσμα κόσμου για συμπαράσταση. Θα είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική lgbtqi+ κοινότητα.

Καλή Επιτυχία!

Πηγή tilestwra.com
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...