Αντιμαχόμενος φεμινισμός: Θεωρίες και πρακτικές του καιρού μας (Angela Davis)

Η Angela Davis είναι μια από τις πιο σημαντικές ακτιβίστριες και ακαδημαϊκούς της Αμερικής σήμερα. Υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχε στενές σχέσεις με τους Μαύρους Πάνθηρες την δεκαετία του ’60 ενώ εκδιώχτηκε ουκ ολίγες φορές από τις Αμερικάνικες αρχές για τις αριστερές πεποιθήσεις της και την ριζοσπαστική δράση της.

Από 1971 δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια για φεμινισμό, μαρξισμό, κριτική θεωρία αλλά και έκανε έρευνα για το σωφρονιστικό σύστημα της Αμερικής ενώ συνεχίζει μέχρι και σήμερα σε ηλικία 73 ετών να συμμετάσχει σε πορείες και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενάντια στον ρατσισμό και σεξισμό.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται στο πλαίσιο της ενδέκατης ετήσιας διάλεξης στη μνήμη του Νίκου Πουλαντζά και θα δώσει μια ομιλία με τίτλο «Αντιμαχόμενος φεμινισμός: Θεωρίες και πρακτικές του καιρού μας».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 7.00 μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, Αθήνα). Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Με την υποστήριξη του Δικτύου transform!europe

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...