Επιστολή Προς το διευθυντή της Λυρικής Σκηνής για το ρατσισμό τους!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
Αθήνα, 08 Μαρτίου 2009

Αξιότιμε κ. Κυριακόπουλε,

Με την παρούσα θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας για το μεσαιωνικού περιεχομένου κείμενο, το οποίο μοίρασε το ΔΣ της ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής για τη σκηνοθεσία της όπερας Ρούσαλκα την περασμένη Παρασκευή. Εκτός των προσβολών που περιείχαν εναντίον μας, η συγκεκριμένη πράξη ήταν μια σαφής υπέρβαση
καθήκοντος, κυρίως όμως ήταν ακραία πράξη λογοκρισίας στη βάση μάλιστα του τραμπουκισμού (κι ούτε καν μιας «νομιμοποιημένης» εξουσίας). Με μεγάλη θλίψη και μεγαλύτερo θυμό βλέπουμε ότι στην ελληνική επικράτεια και δη στο θέατρό σας επιτρέπονται πρακτικές ταλιμπάν εναντίον στην ελευθερία της Τέχνης.

Με την παρούσα σας θέτουμε τα ακόλουθα ερωτήματα:

• Με ποια επαγγελματική αρμοδιότητα παρεμβαίνει το ΔΣ μιας ορχήστρας στη σκηνοθετική ερμηνεία της σκηνοθέτιδας;
• Ποιος τους επιτρέπει να μοιράζουν φυλλάδια προσβλητικού περιεχομένου εναντίον συντελεστών που φιλοξενείτε από το εξωτερικό και εναντίον άλλων πολιτών;
• Ποιος τους επιτρέπει να εκβιάζουν να μην κάνουν την εργασία για την οποία πληρώνονται από τους φορολογούμενους πολίτες –μεταξύ αυτών και γκέι και λεσβιών– αποκαλώντας ένα φιλί «ακραία σκηνή».

Με την ίδια οργή απευθύνουμε σε εσάς το ερώτημα γιατί δεν κάνετε εσείς σωστά τη δουλειά σας και δεν φροντίσατε να αποτραπεί η διανομή αυτού του φασιστικού φυλλαδίου και να διεξαχθεί απρόσκοπτα η παράσταση, όπως η σκηνοθέτιδα την είχε φανταστεί κι όχι κατά τα γούστα κάποιων δημοσίων υπαλλήλων. Σας εγκαλούμε για το ότι ούτε ύστερα από τη διανομή αυτού του φυλλαδίου δεν πήρατε σαφή θέση και δεν διευκολύνατε τουλάχιστον να αναγνωστεί η θέση λεσβιών, γκέι και τρανσεξουαλικών ακτιβιστριών και ακτιβιστών που βρέθηκαν στη Λυρική Σκηνή το Σάββατο 07 Μαρτίου, ως ελάχιστη αποκατάσταση της λεκτικής επίθεσης που δεχτήκαμε από υπαλλήλους σας.

Θυμηθείτε και θυμίστε το και στους υπαλλήλους σας μουσικούς ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός όχι μόνο δεν είναι ακραίος αλλά προστατεύεται από μια σειρά νόμων, τόσο στη χώρα μας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

H Εθνική Λυρική Σκηνή ανεβάζει ρατσισμό!

Επιστολή Προς το διευθυντή της Λυρικής Σκηνής για το ρατσισμό τους!

Μάριον Βάσερμαν

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...