Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και την κοινή γνώμη

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και την κοινή γνώμη:

ΘΕΜΑ: Αίτηση για την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αthens Pride είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία σκοπός του οποίου είναι η θετική προβολή των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών ατόμων και των διεκδικήσεων τους. Από το 2005 οργανώνει μια ετήσια ειρηνική εκδήλωση, δωρεάν και ανοιχτή σε όλον τον κόσμο, στην πλατεία Κλαυθμώνος με παρέλαση στο κέντρο της πόλης, καθώς και άλλες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ολόκληρο το χρόνο (ημερίδες, συζητήσεις, εικαστικές εκθέσεις κ.α.). Παρόμοια Φεστιβάλ Pride διεξάγονται παγκοσμίως εις ανάμνηση των γεγονότων στο μπαρ «Στόουνγωλ» της Ν. Υόρκης, τις 28 Ιουνίου 1969. Η πλήρως εθελοντική διοργάνωση μοχθεί για την ορατότητα, την αποδοχή, την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό και διεκδικεί τα ίσα δικαιώματα για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Καταπολεμά το μίσος, τη διάκριση και την παραπληροφόρηση.

Κύριε Δήμαρχε,

Στην Ιερά Συναγωγή της Αθήνας, στις 27 Ιανουαρίου, Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, βγάλατε εύγλωττο λόγο εναντίον του μίσους για το διαφορετικό, εναντίον της διάκρισης και υπέρ της ανοχής της διαφορετικότητας. Καλοδεχόμαστε την ευαισθησία σας για το τι υπέφεραν οι Έλληνες Εβραίοι εξαιτίας και μόνο της θρησκείας και της ταυτότητάς τους και την απαίτησή σας να μην ξαναγίνει ποτέ. Όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια του ναζισμού, δεν ήταν μόνο οι Εβραίοι που έπεσαν θύματα της μισαλλοδοξίας. Θύματα υπήρξαν και άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Όπως συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει ο αντισημιτισμός στις ημέρες μας, έτσι επιμένει και συνεχίζει η ομοφοβία.

Κύριε Δήμαρχε,

Φέτος, το Αthens Pride προγραμματίζει την κεντρική εκδήλωσή του για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στις 13 Ιουνίου 2009, με το σύνθημα 100% ΙΣΟΤΗΤΑ. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταθέτουμε επίσημη αίτηση στο γραφείο σας για να τεθεί το ετήσιο Φεστιβάλ Athens Pride υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Τις προηγούμενες χρονιές αρνηθήκατε τις αιτήσεις μας –σε ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ όπως το δικό μας– χωρίς μάλιστα να μας τιμήσετε ποτέ με επίσημη γραπτή απάντηση. Θέλουμε να σας επισημάνουμε και να σας υπενθυμίσουμε ότι ο σεβασμός προς τη διαφορετικότητα δεν αφορά μόνο τη θρησκεία ή τη φυλή. Αφορά και το σεξουαλικό προσανατολισμό, το βιολογικό αλλά και το κοινωνικό φύλο. Αφορά τον κάθε πολίτη και πολίτισσα της πόλης και της χώρας μας.

Πέρυσι σας έγραψαν Δήμαρχοι, πνευματικοί, δημόσια πρόσωπα και Pride οργανώσεις άλλων πόλεων του κόσμου*, ζητώντας σας να μας παραχωρήσετε την αιγίδα. Όμως αγνοήσατε τις συμβουλές τους. Φέτος αναμένουμε να αλλάξετε στάση. Η στήριξή σας στο Athens Pride αποτελεί αναγνώριση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την οποία ως Δήμαρχος μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας οφείλετε να παραχωρήσετε.

Περιμένουμε τη θετική απάντησή σας.  

Με τιμή,

Η Οργανωτική Επιτροπή του Αthens Pride 2009

*Προσωπικές επιστολές έγραψαν:

1. O Δήμαρχος του San Francisco, California USA, Gavin Newsom

2. Rev Rowland Jide Macaulay, Pastor, House of Rainbow Metropolitan Community Church, Lagos Nigeria

3. Trisha Clymore and Russell Murphy, Co-Presidents, InterPride Inc

4. The Atlanta Pride Committee Inc, Atlanta, Georgia USA

5. Connecticut Pride, Hartford Rally and Festival Inc USA

6. Jennifer Sheffield, Festival Director, Atlanta Pride Committee Inc

7. Paul D. Sanders, President, Pride Alliance of Long Island, New York

8. Fred Huebener, Chair, Motor City Pride, Detroit, Michigan USA

9. Paul Birrell, Chairman, Pride London, UK

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...