Gender Dyphoria, Δυσφορια Φυλου, ερευνα, τρανς, ανδρογυνο, καλιφορνια

Νέα έρευνα του UCLA αποκαλύπτει πως το  27% των εφήβων της Καλιφόρνια θεωρούνται ως μη συμμορφούμενοι με το φύλο

Μια νέα μελέτη του πανεπιστημίου UCLA βρίσκει ότι το 27% από τους 796.000 εφήβους της Καλιφόρνιας με μέση ηλικία 12 – 17 ετών αναφέρουν ότι θεωρούνται από άλλους συνομήλικούς τους ως μη συμμορφούμενοι σε κάποιο από τα δύο φύλα στο σχολείο.

Η μελέτη αξιολόγησε τις διαφορές στη ψυχική υγεία μεταξύ των νέων που ανήκουν σε κάποιο φύλο και των νέων που δεν ανήκουν σε κάποιο φύλο. Το αποτέλεσμα δεν είχε καμία διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις 2 ομάδες όσο αναφορά τις σκέψεις αυτοχειρίας και απόπειρες αυτοχειρίας επίσης. Ωστόσο η μόνη διαφορά ήταν στην ομάδα των ατόμων που δεν ανήκουν τυπικά σε κάποιο φύλο στο γεγονός ότι βιώνουν μεγαλύτερο ψυχολογικό στρες. Η επικεφαλής συγγραφέας Bianca D.M. Wilson του ινστιτούτου Williams εξηγεί πως 1 στους 4 νέους εκφράζουν το φύλο που προτιμούν με τρόπο ενάντια στα κυρίαρχα στερεότυπα και αυτό τους προκαλεί μεγάλο άγχος για την αποδοχή τους από το συμβατικό σύστημα. Εμείς σαν γονείς, σχολεία και κοινότητες πρέπει να εκπαιδευόμαστε συνεχώς στις ψυχολογικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων ώστε να εντάσσονται χωρίς πρόβλημα στην κοινωνία πιο εύκολα χωρίς τον πιθανό εκφοβισμό και την ψυχολογική βία.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε από το Ινστιτούτο Williams  στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου UCLA και στο Κέντρο Πολιτικής για την Πολιτική για την Υγεία του UCLA, ανέλυσε στοιχεία που συλλέχθηκαν από σχεδόν 1.600 νοικοκυριά της Καλιφόρνια στα πλαίσια της έρευνας για την υγεία της Καλιφόρνια 2015-2016. Είναι η πρώτη φορά που η έρευνα αυτή περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με την έκφραση του φύλου μεταξύ των εφήβων.

Το μη συμμορφούμενο φύλο αναφέρεται σε άτομα στα οποία η συμπεριφορά και η εμφάνιση αψηφούν τα κυρίαρχα πολιτισμικά και κοινωνικά στερεότυπα του τυπικού φύλου τους. Η έρευνα αξιολόγησε  την έκφραση του φύλου, ζητώντας από τους εφήβους να πουν αν γνώριζαν πώς σκέφτονταν οι συνομήλικοί τους στο σχολείο για την θηλυκότητα και την αρρενωπότητά τους. Οι νέοι που ανέφεραν ότι οι άνθρωποι στο σχολείο τους θεωρούσαν εξίσου αρρενωπό και θηλυκό κατηγοριοποιήθηκαν ως «ανδρόγυνοι». Τα κορίτσια που θεωρούσαν ότι θεωρούνταν ως επί το πλείστων αρρενωπές όπως και τα αγόρια που θεωρούσαν ότι θεωρούνταν ως επί το πλείστων θηλυπρεπή κατηγοριοποιήθηκαν ως " μη συμμορφούμενα ή με απλά λόγια ότι δεν ανήκουν τυπικά σε κάποιο φύλο".

Τα βασικά ευρήματα της μελέτης αυτής είναι :

  • Το 27% από τους 796.000 εφήβους της Καλιφόρνιας, ηλικίας 12 - 17 ετών, αναφέρουν ότι οι συνομήλικοί τους θεωρούν ότι δεν ανήκουν τυπικά και εμφανισιακά σε κάποιο από τα δύο φύλα, συμπεριλαμβανομένων το 6,2% που δεν συμμορφώνονται με το φύλο και το 20,8% που θεωρούνται ανδρόγυνο φύλο.
  • Οι νέοι που δεν ανήκουν σε κάποιο φύλο δεν διαφέρουν στατιστικά όσον αφορά τα ποσοστά σκέψεων αυτοχειρίας και απόπειρών αυτοχειρίας από αυτούς που ανήκουν.
  • Οι νέοι αυτοί αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα ψυχολογικής δυσφορίας σε σύγκριση με τους συνομήλικούς τους που ανήκουν σε κάποιο φύλο.
  • Η συγγραφέας της μελέτης Bianca D.M. Wilson υποδεικνύει ότι η διακύμανση των ευρημάτων μπορεί να οφείλεται σε περιορισμούς μεγέθους δείγματος αυτής της μελέτης ή ενδεχομένως στις υποστηρικτικές πολιτικές του κράτους για άτομα που δεν ανήκουν σε φύλο.
  • Η Καλιφόρνια είναι ένα από τα πολλά κράτη που απαγορεύουν ρητά τον εκφοβισμό και τις διακρίσεις εις βάρος των μη συμμορφούμενων φύλων στα σχολεία και τις δημόσιες κατοικίες, μεταξύ άλλων.

 Είναι πιθανό το περιβάλλον της πολιτικής της Καλιφόρνια να είναι ασφαλέστερο για τους εφήβους που δεν είναι σύμφωνοι με το φύλο αλλά με δεδομένες τις επιθέσεις σε εθνικό επίπεδο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε τη στάση μας. Η Καλιφόρνια μπορεί και πρέπει να προσπαθήσει να αποτελέσει ένα συνεχές μοντέλο αποδοχής και ένταξης για όλο τον υπόλοιπο κόσμο!

Πηγή : ucla / edu

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...