Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ΑΘήνας 13/06/2009

100% ΙΣΟΤΗΤΑ

 Πλατεία Κλαυθμώνος, 13 Ιουνίου 2009

Η κοινότητά μας έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια. Έχει πετύχει ορατότητα στην κοινωνία κι έχει θέσει τα αιτήματά της στην πολιτική ατζέντα. Επίσης  αντιδρά άμεσα στις ομοφοβικές παρακρούσεις, είτε με νομικά και θεσμικά μέσα, είτε με αυθόρμητες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας (Το «φιλί» της Λυρικής, ομοφοβική επίθεση στα Εξάρχεια κλπ). Με την αυξημένη συμμετοχή στο περσινό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας η κοινότητά μας έδειξε ότι και αριθμητικά γίνεται μια υπολογίσιμη φωνή, ολοένα πιο δυνατή.

 Αυτά είναι μόνον η αρχή.

Εξακολουθούμε και ζούμε σε μια χώρα όπου ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο αναμφισβήτητα εκφράζεται στη σημερινή κυβέρνηση, κωφεύει στα αιτήματα της κοινότητάς μας. Τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν έχει προωθηθεί τίποτα σε νομικό επίπεδο που να προάγει την ισότητα για άτομα με ομοερωτικό προσανατολισμό ή διαφυλικά άτομα, αλλά η νομοθετική και δικαστική εξουσία της χώρας έχουν προχωρήσει σε προκλητικές ενέργειες διακρίσεων σε βάρος μας. Κορυφαία παραδείγματα αποτελούν η παρέμβαση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και του Γενικού Εισαγγελέα για τους δύο γάμους ομόφυλων ζευγαριών πριν ένα χρόνο, παραβιάζοντας κάθε έννοια ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και των δικαστών, όσο και το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο αποκλείει τα ζευγάρια του ίδιου φύλου κι αποτελεί αρνητική πρεμιέρα στην Ευρώπη. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί η αναμενόμενη απόφαση του Δικαστηρίου της Ρόδου που κηρύσσει τους γάμους ανυπόστατους. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το νομοσχέδιο 3304/2005, το οποίο όμως είναι εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας και για το οποίο η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή. Η λίστα κλείνει με την ετήσια μη- απάντηση του Δημάρχου Αθηναίων στο πάγιο αίτημά μας να τεθεί  το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας κάτω από την αιγίδα του Δήμου.

Εμείς, ως λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές και τρανσεξουαλικές γυναίκες και άντρες, διεκδικούμε την απόλυτη ισότητα, την οποία εγγυάται το ίδιο το σύνταγμα. Ελάτε να στηρίξετε τη φετινή κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας - Athens Pride, να παρελάσουμε μαζί πίσω από τα άρματα ή δίπλα στη σημαία και να διασκεδάσουμε στο πιο κεφάτο πάρτυ & σόου της πόλης σε ανοιχτό χώρο. Ας διατρανώσουμε:

 100% Ισότητα. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο!

 Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 Από τις 10.00 σας περιμένουν στην πλατεία Κλαυθμώνος οι οργανώσεις, οι φορείς και τα ΜΜΕ που στηρίζουν το Φεστιβάλ
 Υπερηφάνειας- Athens Pride. Σας περιμένουν 40 περίπτερα με ενημερωτικό υλικό και πολλά αναμνηστικά. Όλη τη μέρα, η πλατεία ντυμένη στα χρώματα του ουράνιου τόξου θα γιορτάζει την Περηφάνια. Το βράδυ απολαύστε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και διασκεδάστε στο πάρτυ. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας.

  

Έναρξη κεντρικής εκδήλωσης: 10.00
Από το πρωί ελάτε να γνωρίσετε τις οργανώσεις, τους φορείς και τα ΜΜΕ που στηρίζουν την προσπάθειά μας στα 40 και πλέον περίπτερα, όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά. Την εκδήλωση θα συνοδεύουν οι ρυθμοί των DJs Red Bike και Lillybillies. Επισκεφτείτε τα περίπτερα του Athens Pride, ενημερωθείτε και στηρίξτε οικονομικά, αλλά κυρίως με την παρουσία σας το φετινό Athens Pride.

Επίσημη έναρξη και χαιρετισμοί: 17.00
Έχουμε την τιμή φέτος την έναρξη του Φεστιβάλ μας να κάνει ένας πρωτοπόρος του κινήματος και ιστορικό μέλος του ΑΚΟΕ, ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος. Θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από LGBT οργανώσεις καθώς και από την αποστολή του Sofia Pride.

Glitterbanditz: 17.30
Oι αγαπητοί μας Glitterbanditz, «υπεύθυνοι» για τον ιδιαίτερο παλμό της περσινής παρέλασης, θα είναι το πρώτο ζωντανό σόου της ημέρας. Ανανεωμένοι και κεφάτοι, περιμένουμε να προετοιμάσουν το ρυθμό της παρέλασης, στην οποία θα συμμετάσχουν και πάλι πάνω σε άρμα.

 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ: 18.00
31 χρόνια rainbow σημαίας - 31 μέτρα rainbow σημαίας
Όπως κάθε χρόνο, η αποκορύφωση του ετήσιου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας. Φέτος περιμένουμε μια ακόμη πιο δυναμική παρουσία
στο δρόμο, για να δηλώσουμε με το δικό μας πολύχρωμο τρόπο «100% ΙΣΟΤΗΤΑ». Θα έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε τη νέα φαντασμαγορική σημαία μας, μήκους 31μ, όσα και τα χρόνια από το λανσάρισμά της.

Η  υποστήριξη της Athens Biennial
Φέτος την παρέλαση υποστηρίζει και η Athens Biennial, η οποία θα συμμετάσχει με την δράση και το άρμα του εικαστικού Άγγελο Πλέσσα, “Monument to Internet hookups”.
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πάρτυ: 19.45
Την πορεία υποδέχονται όπως και πέρσι το γυναικείο συγκρότημα Berlin Brides. Τη σκυτάλη παίρνει ο Τζίμης Πανούσης.

Live DJ set: 20.30
Το πιο κεφάτο πάρτυ της πόλης σε ανοιχτό χώρο ξεκινάει με την DJ Sissy Stardust και τον DJ Crystal Zero

TAGERIA IN CONCERT!: 21.30
Τα «ταγέρια» του  Κωνσταντίνου Ρήγου συμμετέχουν με 12 άτομα επί σκηνής σε μια παραγωγή ειδικά φτιαγμένη για το φετινό Athens Pride!
Live DJ set: 22.00
Sissy Stardust και Crystal Zero και πάλι επί σκηνής

Drag Shows από τις ΚΟΥΚΛΕΣ και GAZAN’S: 22.45
Δεν θα μπορούσαν να λείπουν φέτος τα Drag Shows. Απολαύστε το μοναδικό σόου που προσφέρει το κλαμπ «Κούκλες» και τις Gazan’s.

Κλήρωση Λαχειοφόρου: 23.15
Πληροφορίες για τη λαχειοφόρο θα διανέμονται στην πλατεία καθ όλη τη διάρκεια της μέρας

DJ Olia
Το πρόγραμμα πάρτυ συνεχίζει και κλείνει με τη DJ Olia

 

Το κέφι κι η διάθεση για πάρτυ συνεχίζεται μετά την πλατεία νύχτα στo after Pride party στο S-cape Army Academy Ιερά Οδός & Μ. Αλεξάνδρου 139, Γκάζι

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε φέτος στην γκαλερί Τhe Breeder, η οποία με τη συγκλονιστική της προσφορά μιας σιωπηλής δημοπρασίας με  πρωτοκλασάτους Έλληνες κι Ελληνίδες καλλιτέχνες, με οργάνωση και επιμέλεια της τεχνοκριτικού Andrea Gilbert, διευκόλυνε σημαντικά τη φετινή εύρεση πόρων του Φεστιβάλ.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οικονομικός  αρωγός στο Athens Pride γίνεται και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕEΛΠΝΟ). Ελπίζουμε στο μέλλον και σε περαιτέρω δημιουργικές συνεργασίες με την υπηρεσία αυτή, αναφορικά με την ενημέρωση για ΣΜΝ ειδικά στοχευμένη στην κοινότητά μας.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...