Stephen Bailey body shaming

Ενοχικό ή μη ενοχικό σώμα; Διάλεξε.

Ο γκέι κωμικός Stephen Bailey έχει αγανακτήσει με τον τρόπο που gay και bi άντρες μιλούν μεταξύ τους, όχι μόνο διαδικτυακά αλλά και στην κανονική ζωή τους. Σε ένα νέο βίντεο για το Gay Star News τόνισε πως για εκείνον, αυτό που οδηγεί άντρες να τονίσουν τόσο ένθερμα "όχι χοντροί, όχι θηλυπρεπείς, όχι κλπ" στα προφίλ τους στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, για εκείνον μεταφράζεται ως "έτσι δεν θα κάνεις και πολύ σεξ αγαπητέ μου".
 
"Κανείς δεν θα ερχόταν ποτέ σε ένα μπαρ και να σου πει: hi ti kanis? gousta? perioxi?"
O Bailey πιστεύει πως το ίντερνετ παίζει καταλυτικό ρόλο στην όλη κουλτούρα του ενοχικού σώματος (body shaming) που εντοπίζεται στην LGBTQI κοινότητα. "Αρκετοί άνθρωποι που δεν έχουν six-packs, όπως και γω, δεν νιώθουν αποδεκτοί όταν βγαίνουν σε ένα γκέι κλαμπ. Και το θέμα είναι πως ζούμε σε εποχές που όλοι θέλουν να γαμήσουν κάποιον σαν τον Θορ, κάποιον με τους τέλειους κοιλιακούς και το μεγάλο πουλί.


Αλλά δεν είναι ο μόνος που πρόσφατα έχει τονίσει το θέμα του body shaming στην γκέι κοινότητα. Το Αμερικανικό National Student Pride ερεύνησε τις σχέσεις ανάμεσα σε κοινότητες με συμπεριφορές μη-ενοχικού σώματος (body confidence). Συνεργάστηκαν με πέντε LGBTQI φοιτητές που τους πρότειναν να γδυθούν και να μιλήσουν για το σώμα τους. Αδιαμφισβήτητα για τους περισσότερους ήταν μια άβολη εμπειρία - ένας από τους φοιτητές όμως ο Corry Wiseman, αντιμετώπισε με μεγάλη τόλμη τη συγκεκριμένη πρόκληση και είπε πως ένιωσε πιο θετικά για το σώμα του μετά από αυτή τη διαδικασία: "Κάθε φορά που θα βγω από το μπάνιο ή είμαι με το εσώρουχο μπροστά σε καθρέφτη, θα κοιτάξω απλά τον εαυτό μου. Και θα δεχτώ πως ό,τι βλέπω είμαι εγώ και πως πρέπει να αγαπήσω ό,τι και αν είμαι. Μπορείς να περάσεις όλη σου τη ζωή να μισείς κάτι που ίσως δεν μπορείς και να αλλάξεις".

 
I love me / I love me not
Η σειρά του Anthony Patrick Manieri The Arrested Movement βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος του body confidence, με γυμνές φωτογραφίες bear αντρών. Ο καναδός φωτογράφος λέει "Θυμάμαι άπειρες φορές που το άτομο που φωτογράφιζα θα ανέφερε κάτι αρνητικό για το σώμα του και αν θα γινόταν μέσω ψηφιακής επεξεργασίας να το κρύψουμε". Ερευνώντας τη δουλειά του Masaru Emoto που πίστευε πως το νερό έχει συνείδηση, συνειδητοποίησα πως εκεί βρίσκεται μια θετική και αρνητική παράμετρος. Συγκεκριμένα ο Emoto έλεγε: "Το ανθρώπινο ενήλικο σώμα αποτελείται από 60% νερό. Αν ενοχοποιούμε το σώμα μας, ή το σώμα άλλων, τότε κατά συνέπεια εκείνο θα μας επηρεάσει, θα αντιδράσει σε μοριακό επίπεδο".
Προς το παρόν, ο Bailey λέει πως μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, με το να είμαστε λίγο περισσότερο φιλικοί: "Αν δεις κάποιον να φαίνεται πως νιώθει άβολα στη γωνία ενός κλαμπ, καλωσόρισε τον, πάρε τον μια αγκαλιά - όχι μόνο μια πίπα.
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...